trädgård

FÖDELSEDAGSKALAS I EN HEMLIG TRÄDGÅRD

Igår var vi på födelsedagskalas i en hemlig trädgård. Det var svägerskan som bjöd in till kalas i sin trädgård. Man får verkligen en känsla av att den är lite hemlig. Vi tog ett avbrott i stenläggningen, duschade, tog på oss kalaskläder och promenerade ett par kvarter bort.

hemlig trädgård
Här är en liten klippt gräsmattegång som leder till en hörna under ett äppelträd med en hammock, ett par stolar och en damm. Hennes trädgård är otroligt lummig. Massor med träd, buskar och blommor. Och ett antal smala gångar och en lite bredare gång.

Glömde fråga vad de här söta blommorna är för nåt.

hemlig trädgård

Och där borta ser man en smal grusad gång som leder nånstans.

hemlig trädgård

Där till höger är en klippt grämattegång som leder till en liten uteplats. Den breda grusade gången delar tomten mitt itu och leder till…

… en köksträdgård. Där växer det så det knakar också.

hemlig trädgård

Alldeles intill finns bärbuskar. Här syns björnbär vid spaljén. Hon har nog klippt ner den för den brukar vara gigantisk.

Framför verandan finns en solhörna med blombord och fåtöljer. Så trevligt!

Mat- och fikabord i skuggan. Hon har satt ihop två bord så det blir ett stort kvadratiskt bord. Väldigt trevligt när alla ser alla.

Och som vanligt en massa härliga egenbakade godsaker. Bullar med kanel och farinsocker var väldigt gott. Lite annorlunda touch.

Hallonkakor, mmm.

Några rostiga krukor med färgsprakande blommor skärmar av uteplatsen.

Efter en trevlig och lättsam fikastund i en, typ, hemlig trädgård så gick vi hem igen och hoppade i arbetskläderna. Vi känner oss nöjda med helgens arbete, även om vi hade trott och hoppats att vi skulle ha kommit längre. Men utefter förutsättningarna (avbrott av regn och kalas plus lite krångel) så är vi nöjda.

Vi hoppas på att kunna komma vidare på kvällarna efter jobbet i veckan. Men vi tar det som det kommer.

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.