bygga nytt trädgård

FYRA KVADRAT ENTRÉTRAPPA ÄR KLAR

Ett stort delmål är uppnått! Fyra kvadrat entrétrappa är klar. Såååå skönt att få bort den där trista lastpallen. Vi är jättenöjda. Det blev bättre än väntat.

Fyra kvadrat entrétrappa

Ja, så här ser det ut just nu. trappan är klar och Andreas har börjat med underarbetet för stenläggning framför. Där till vänster ska det vara en liten sittgrupp. Perfekt plats i vårsolen.

Fyra kvadrat entrétrappa

Skönt med en rejäl trappa med plats för att sätta ner matkassar och väskor. Och trevligt med trappsteg åt sidan också, tycker vi.

Fyra kvadrat entrétrappa

Och trevlig med plats för ett litet välkomnande stilleben.

Jag hittade en hel del stenar i trädgården då vi skulle flytta växter, ta bort växter och riva Torpet som stod här innan vi byggde nytt. Sen har jag hittat massor med flera vackra stenar vartefter vi har grävt. De har jag såklart sparat undan bakom huset. Ett bra sätt att mjuka upp de raka strama linjerna med lite runda former som kontrast.

Och jag vill förstås ha lite från träelemntet också för att mjuka upp det hela lite. Vackra gamla pinnar kan man göra mycket av. Här fick det bli en bukett som jag bundit ihop med hampasnöre. Några av pinnarna har jag hittat och några av pinnarna har min mamma hittat åt mig. Hon vet vad jag gillar hon.

Fyra kvadrat entrétrappa

Den här fina krukan hittade jag i Andreas gömmor i uthuset då vi träffades för snart sex år sen. Jättefin kruka. Det finns två mindre också. I många fall har han god smak och stort intresse för trädgård och växter.

Fyra kvadrat entrétrappa

Ja, så, check på fyra kvadrat entrétrappa då. I lördags kväll, strax innan middagen, blev vi klara. Och självklart firades det med bubbel.

Nu är det bara att kavla upp ärmarna och köra vidare när vi inte jobbar. Senaste kvällarna har det gått åt mycket tankeverksamhet kring hur vi ska bygga vidare med låga stenmurar, marksten i sneda gångar och en oregelbundet formad liten plantering. Som sagt, vi gör det inte lätt för oss. Det är därför det tar sån tid 😉

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.