hälsa & friluftsliv

PROGNOSEN VISADE ÅSKA OCH REGN PÅ FJÄLLET

Det var ett par dagar efter midsommar. Vi hade vandrat och tältat i Grövelsjön och hade haft ett fantastiskt dygn. Vi hade eventuella planer på att stanna två nätter, men prognosen visade åska och regn. Då vill man inte vara på fjället.

prognosen visade åska och regn

Det var en solig morgon och ovädret skulle inte komma förrän på eftermiddagen. Vi bestämde oss för att ta en kortare tur. Linnéstigen, som vi vandrat tidigare, är rätt kort och lättvandrad. Vi knatade iväg med en varsin dagstursrygga och höll blickarna växlande mot underlaget och himlen.

prognosen visade åska och regn

Stannade då och då för att njuta av utsikten.

prognosen visade åska och regn

Då vi gick här senast, 2019, lunchpausade vi i spöregn på den här lilla bänken mot stenen. Som ett skämt satt vi där och skrattade åt eländet. Det var ett roligt minne att gå förbi den 🙂

prognosen visade åska och regn
Prognosen visade åska och regn

Det var fortfarande fint väder ganska länge. Men, som vanligt, molnen tornade upp sig snabbt på himlen. Vi bestämde oss för att vända. Safety first! Vi stannade för att fika på bänken där lite till höger i bild.

Snabbt som ögat kom regnet. Vi bestämde oss för att äta lite mellis i vindskyddet innan vi skulle packa ihop saker och tält. Melliset vi förberett i stugan var French toast med banan och nötkräm. Andreas hade plattat ut rostbröd med en flaska och sen rullat på en hushållsrulle och plastat in.

prognosen visade åska och regn

Jag hade förberett en mjölk-, ägg- och kryddblandning i stugan. Vi bredde på nötkräm på de platta mackorna och la på skivad banan och rullade ihop. Rullade hela rasket i mjölkblandningen innan Andreas stekte de härliga rullarna. Mums vad gott det var!

Regnet upphörde och vi kunde packa ihop och gå till bilen. Åkte tillbaka till stugan i Idrefjäll och fick en härlig sista dag på området efter en lång sovmorgon.

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.