resor - långa & korta

HÄRLIG RESA TILL KRETA MED VISST SJUKINSLAG

Vi är hemma från en härlig resa till Kreta med visst sjukinslag, skulle vi kunna säga. Killet i halsen strax innan avresa bröt ut som ett brev på posten efter ett par dagar.

härlig resa till Kreta

Vi har haft det toppen, utefter förutsättningarna. Jamen det räcker väl med att se den klassiska palmen mot blå himmel va?! 🙂 Och sen lägger jag till 27-33 grader. God mat, fint hotell och otroligt vänliga människor. Ja, jag sa ju det. Toppen!

Tog vinlunch på balkongen, när vi inte hade lust att lägga 1,5-2 timmar på en restaurang. Så mysigt det också! Vinet hoppade jag över sen när jag blev krasslig.

Vi kunde åka på utflykter och ha det mysigt trots att jag var sjuk, särskilt i början av veckan. Trevlig att gå runt i Chania och kika lite hur det såg ut där.

En annan utflykt var att besöka Knossos-palatset, som jag inte skrivit om ännu. Lite halvjobbigt att gå runt med lite feber i dryga 30 graders värme och stekande sol bara. Men det var det värt. Jag ville ju så gärna åka på de utflykter vi bestämt oss för att göra.

härlig resa till Kreta

Inte en droppe regn så långt ögat kunde se och runt 30 grader varmt.

Vi har kunnat ligga på stranden. Jag i skuggan under de här rejäla parasollen läsandes en bok. Och personalen var fantastisk när de hörde att jag var sjuk. Receptionisten erbjöd sig beställa soppa, eller nåt annat, från restaurangen, som kanske skulle vara skönt i bröstet. Frukostvärdinnan kokade sitt ”special-thé” med oregano. Hostan lättade lite.

Receptionisten frågade om jag testat för covid. Eehh, covid? Hade liksom glömt bort det där viruset. Och eftersom vi varit så extremt noggranna genom hela pandemin, och klarat oss båda två (vad vi vet), så fanns det inte top of mind. Andreas gick till apoteket och köpte ett test. Jodå. Bingo 🙁 Det var bara att hålla sig undan från folk. Berättade för receptionisten och frukostvärdinnan så de skulle veta. Jag vill alltid vara en schysst medmänniska så jag fick ta den pinsamheten att berätta att jag eventuellt kan ha smittat dem. Och ta den smällen att begränsa mig. Efter ett par dagar var jag feberfri och kunde röra mig fritt.

härlig resa till Kreta

Vi har njutit av det coola poolområdet med solsängar som hänger ut över poolen.

härlig resa till Kreta

Vi har också njutit av det vackra hotellområdet. Och vi har varit på restaurang och sett solnedgången högst uppe på ett berg.

Och vi har njutit av fantastiska hibiskus-buskar (som jag antar att det är).

Och vågorna. Vi har badat i det varma vattnet och njutit av ljudet av vågorna dygnet runt.

Och sen då. Sen när jag blev frisk så kunde jag äntligen ligga i solen.

Vi tog en varsin drink på stranden i skuggan. Bara för att det är gott och för att vi kunde 🙂

härlig resa till Kreta

Jag fick världens bästa snilleblixt och föreslog picknick-middag på stranden i solnedgången till sista kvällen. Andreas tyckte det var en jättebra idé.

Kanske en kvart efter att denna bild togs så kom det ett par som var ute på dejt. Slog sig ner på solsängarna där borta, hällde upp vin, riggade en kamera, fotade lite och tittade på bilderna. Och plötsligt gick han ner på knä och friade, förmodligen. Kul att se <3

härlig resa till Kreta

Titta så vackert. Det blev världens bästa sista-kväll!

härlig resa till Kreta

Och sen sista morgonen då! Soluppgången som liksom hälsade oss välkomna åter! Vi har verkligen haft en härlig resa till Kreta och har kunnat göra i princip allt vi planerat, om än i lite begränsad omfattning. Men vi är jättenöjda! (Väldigt många satt på både bussen till flyget och på flyget och nyste och hostade. Undrar hur många som hade covid utan att veta?)

Jag ska självklart berätta mera om vad vi gjort och ett separat inlägg om det härliga boutique- hotellet.

Må bäst!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Milla
  27 augusti, 2023 at 09:29

  Ser härligt ut! Solnedgångar har man ju inte varit med om många ggr denna sommar, ja ingen för min del…. Tråkigt att bli sjuk! Covid har ju florerat rätt mkt, båda min barn med respektive har haft det i sommar, med rätt mycket feber o dotra har problem med luftrören flera veckor efter tyvärr. Hon är förresten en som blev ”friad” i sommar, på en båt i havet utanför Sardinien. Och värstingbröllop väntar visst 2025. Hjälp 😆
  Njut nu av resten av ledigheten!

  • Reply
   Lena
   27 augusti, 2023 at 05:01

   Vi har inte hört nån tror jag, det senaste halvåret, som haft covid. Därför var det helt borta för oss.

   Men åh, vad mysigt. Vad romantiskt det lät med ett sånt frieri. Förstår känslan av ”värstingbröllop”. Både roligt och lite nervöst kanske.

   Tack!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.