livet

LUCIAFIKA OCH MIDDAG MED VÄN UNDER VECKAN

Denna vecka har det varit två lite extra trevliga stunder. Luciafika och middag med en vän. Så mysigt båda två.

Luciafika

Jag brukar i princip alltid titta på luciamorgon på tv innan jag åker till jobbet, eller ställer klockan på helgen för att se. I år hoppade jag över det. Behövde helt enkelt komma iväg till jobbet i tid.

Luciafika

Efter lite fix på stan efter jobbet och ätit vår hämtmat så fixade Andreas lite luciafika. Saffransbullar, som jag bakade i helgen (här är receptet), tinades och pepparkakor letades fram. Å så lite glögg på det. TV-sändningen, som var från Kalmar slott i år, var lite extra rolig att se eftersom vi besökte slottet förra sommaren. Alltid en stämningsfull och mysig stund att se årets luciaframträdande.

Igår kväll åt jag middag tillsammans med en barndomsvän.

(Nåt konstigt hände med bilden i kameran, strecket har inte jag råkat redigera dit)

Vi har bra precis nu känt varandra i 50 år! Vi var 8 år då hon flyttade till vårt villaområde i Uppsala och kom till vår klass. Sen dess har vi hängt ihop, vissa perioder mer andra mindre. Jag bor sedan många år i Enköping och hon i Upplands Väsby men vi båda jobbar i Stockholmsområdet, så nu är det lätt att ses efter jobbet.

Vips så var det fredag. En arbetsdag kvar. Ska försöka sätta check på ett antal saker och en möte ska betas av innan jag kan ta helg. Sen blir det det vanliga med bad, middag och brasa 🙂 Imorgon ska vi fira. Det är egentligen idag som är den rätta dagen. Dagen då vi har årsdag. 6 år tillsammans! Redan! Men firandet tar vi imorgon istället.

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.