livet

VÅR NYÅRSAFTON 2023 – PICKNICK, MIDDAG OCH SPABAD

Vår nyårsafton 2023 såg ut som de flesta har sett ut senaste åren. Det var närmare bestämt för sju år sedan som vi startade vår tradition, strax efter att vi träffats.

Det var en mulen dag, som det oftast verkar vara på nyårsafton här hos oss. 3-4 minusgrader. Vi packade vår picknick, tog på oss varma kläder och gick ner till Vattenparken här i Enköping. Vi har vår favoritbänk där nere, och under ett antal år så har det varit ett större sällskap som vi försökt se till att komma före. Precis som förra året var vi där 11.30 ungefär, men de kom aldrig. Precis som förra året. Kanske har de slutat med sin tradition?

Bänken hade inte varit använd på minst ett par veckor så vi fick börja med att dra bort tillräckligt mycket snö för att kunna använda bänken.

Som traditionen bjuder så poppade vi champagnen där. Jag hade tagit med den nyinförskaffade picknick-duken och la ett par gamla kökshanddukar under så duken inte skulle bli blötfläckig. Och ett par ljuslyktor fick bidra med mysstämningen. Som vanligt 🙂

Vår nyårsafton 2023

Trots att det var rätt kallt var det ändå skönt och mysigt. Så först efter en timme plockade vi fram picknickmaten och vinet.

Hehe. Jomen tycker man att det är mysigt att ha picknick så får man lov att ta på sig ordentligt ibland 🙂

Och sitter man tillräckligt länge så kan det bli is i vattenglaset 🙂 När maten var uppäten så var vi ordentligt kalla Trots att vi varit uppe och rört på oss en del, så blev det för mycket stillasittande. Så två timmar efter att vi kom ner var vi hemma igen. Men det brukar kännas rätt lagom.

Vi chillade i ett par timmar till och förberedde för kvällen innan jag värmde lite brie. Som mellis blev det smält brie med svärmors rabarber- och flädermarmelad och fortsättningen på champagnen.

Vår nyårsafton 2023

Andreas förberedde sen varmrätten medan jag fixade med dukningen. Jag är normalt sett inte så förtjust i silver-toner, men i år fick det faktiskt ändå bli en mix av guld och silver. Vi hade köpt vita rosor doppade i silver så det fick bli basen. Det kalla silvriga och de kalla frostiga ljuslyktorna fick bli kontrast till den varma guldiga konfettin och den bruna linneduken.

Vår nyårsafton 2023

Vi bytte om och gjorde oss lite extra nyårsfina. Klänningen köpte jag på 2023 års första resa. Den kan du läsa om här. Klänningen är betydligt ”festligare” i verkligheten än vad den ser ut på bild.

Vår nyårsafton 2023

Vi förberedde middagen lite mera och vid sju var det dags att inta förrätten. Sniglarna avnjöts tillsammans med ett gott glas vitt. Vi satt länge och sippade på vinet och pratade om året som varit och året som kommer.

Vår nyårsafton 2023

Varmrätten bestod av plankstek på oxfilé och rotsaksmos. Det där med moset var mitt förslag. Jag tänkte att det skulle vara lite roligare med blandade rotsaker istället för traditionellt mos. Men njae, det passade inte riktigt till oxfilén, tyckte jag. Andreas tyckte det var gott.

Vår nyårsafton 2023

Vi tog det lugnt och plockade undan innan jag gjorde det sista på desserten. Den blev toppen. Kardemummamousse med brynt vit choklad och äpple blev det bästa på hela måltiden. En enkel, men ändå rätt festlig dessert, passar mig perfekt.

Andreas hade tänt ett par maschaller och ställt som en gång på trädäcket fram till spabadet.

Och han hade tänt lyktor lite här och var. Så mysigt. Och extra mysigt var det förstås att det var rätt mycket snö fortfarande! Bonusdottern och blivande sambo kom förbi en snabbis och önskade gott nytt år. De hade jobbat båda två.

Strax innan tolvslaget kröp vi ner i badet. och njöt av fyrverkerier runt om. rätt nice att ligga där i värmen och titta på skådespelet. Strax efter tolvslaget kom svärisarna förbi för att skåla med oss (de bor i huset intill så det är lätt).

Vår nyårsafton 2023

Det var långt ifrån så mycket fyrverkerier som för ett par år sedan, men väldigt fint ändå. Så. Det var vår nyårsafton 2023 det. Så mysig!

Vår nyårsafton 2023
Vår nyårsafton 2023 – tittar på fyrverkerier från spabadet

Idag blir det en lugn hemmadag, som vi inte haft på väldigt länge. En oplanerad dag att göra ingenting. Imorgon drar jobb-rallyt igång igen.

Önskar er en god fortsättning och ett riktigt härligt 2024.

Må bäst!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Milla
  3 januari, 2024 at 11:23

  Nu skriver jag i ett tidigare inlägg men hoppas du ser det ändå 🙂 . Ser ut som en härlig nyår och god mat! Vi lade också märke till att det var betydligt färre fyverkerier än tidigare och så även kollega som också bor en bit utanför stan, Ganska bra ändå, folk ska inte slösa sina slantar på sånt som bara försvinner i luften 🙂 . Min man skulle dö tristessdöden av att fira nyår hemma utan vänner (men vi gjorde det under pandemin o var mysigt tycker jag ), Vi firade alltid med samma vänner förr, sen var det lite skakigt i några år men nu fick vi till det igen hemma hos oss. Jag är lite ambivalent till det överdrivna kring nyår, tittar man tex på nyhetsmorgon under de där dagarna så har de alla tips som att ALLA ska på stor fest och klä upp sig till tänderna – medan verkligen är en helt annan när man hör sig för. En del orkar inte vara vakna, en del firar i en källare med sina djur eller i en hästhage ute hela kvällen för alla smällare sprider skräck. Nu är vi alla på rätt sida nytt år och jag drar en suck av lättnad! KRAM

  • Reply
   Lena
   4 januari, 2024 at 12:40

   Ja då, jag ser 😉

   Firandena kan ju verkligen se olika ut. Roligt att ni fick till det igen, om det nu var det ni ville.

   Önskar dig ett gott nytt år!
   Kram

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.