husbil resor - långa & korta

PÅSKDAGAR VID GYSINGE HERRGÅRD

I år hade vi siktat in oss på ett par påskdagar vid Gysinge Herrgård med husbilen. Vi hade först påskmiddag med familjen innan vi packade det vanliga med tillägg av lite påskinspirerat.

påskdagar vid Gysinge Herrgård

Jag satte ner en liten vas med tulpaner och en lite större vas med påskris i diskhon. Pressade ner duschhanddukarna så vaserna skulle stå stadigt, och la kycklingarna bekvämt uppepå 🙂 De måste ju också följa med så vi skulle ha lite påskstämning i husbilen.

Kycklingarna verkar nöjda med resan. Till och med min gamla bakis-uggla fick följa med. Han verkar inte lika nöjd 🙂

Så snart påskpyntet var på plats, elen var inkopplad och klossarna var under hjulen så fixade vi komma-fram-fika. Det var en underbar vårsol och premiär för fika utanför bilen. (stol-och-bord-premiär tog vi då vi drack Glöggi i vintras i Sigtuna). Men nu var det alltså fikapremiär.

Och när man ändå satt där och solen värmde så skönt så måste man ju ta en liten skvätt vin också innan det var dags för promenad i omgivningarna.

påskdagar vid Gysinge Herrgård

Forsen Gysingen är en del av Dalälven där Gysinge bruk anlades och sedan Gysinge herrgård byggdes. Jag har varit här ett kort stopp för en massa år sen, men Andreas har aldrig varit här. Vi hade hört att det var en fin ställplats och fint område så vi ville testa.

påskdagar vid Gysinge Herrgård

Vi passade på att strosa runt i eftermiddagssolen för att se var vi hamnat nånstans. Vilka krafter det är i vatten! Man förstår att de anlade ett bruk just här.

Väldigt vackert och kraftfullt på samma gång.

påskdagar vid Gysinge Herrgård

Tänk vad mysigt att sitta här och grilla med utsikt över älven!

Vi strosade vidare uppströms.

påskdagar vid Gysinge Herrgård

Och bara en kort bit till, uppströms från fallen, så var älven nästan helt stilla. Fascinerande!

Och efter ytterligare en liten bit så hittade vi ett utegym. Inte helt fel utsikt under ett träningspass! Men kanske inte jättepassande med utegym i en gammal vacker bruksmiljö.

Efter en trevlig promenad så chillade vi i husbilen innan det var dags att göra mat. Det fick bli rester efter påskmiddagen. Jamen det var ju ändå påskafton igår.

Får se vad vi hittar på idag. Det är inte alls lika fint som igår tyvärr, men det blir säkerligen en prommis i alla fall.

Må bäst!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  FREEDOMtravel
  31 mars, 2024 at 06:12

  Mysigt! Vi har haft en fin påsk med härligt väder!! 🙂

  • Reply
   Lena
   2 april, 2024 at 06:41

   Skönt att ni haft det bra också!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.