recept

PLANERA MIDSOMMARMATEN GÅR SNABBT FÖR OSS

Att planera midsommarmaten tar inte speciellt lång tid för oss alls. Vi är inte såna som måste göra nåt nytt varje år. Vi kör samma meny för att vi tycker det är gott helt enkelt. Vi har firat midsommarhelgen i Idrefjäll de senaste åren, men i år blir vi nog hemma.

Vi kommer troligen att fira midsommar hemma och passa på att jobba lite i trädgården. Det ser ut att bli perfekt väder för både midsommarfirande och trädgårdsarbete. Om vi inte ändrar oss i sista stund och drar iväg. Vi får se.

planera midsommarmaten

Oavsett var vi är så kör vi samma mat.

Sill, potatis, gräddfil och gräslök till lunch känns som en självklarhet. Till eftermiddagen fyller vi på med brie med jordgubbssalsa. Jag brukar också göra en silltårta, recept finns här. och här finns en vegetarisk variant på silltårta som också var jättegod. Till kvällen brukar vi grilla och tar nån form av potatis till.

Vi har inte hunnit handla ännu, vilket jag brukar vilja göra i god tid innan midsommar för att jag inte gillar att trängas. I år har vi inte hunnit ha nån framförhållning alls, så vi får se hur det går med handlingen i år. Tur att vi iallafall inte behöver lägga en massa tid på att planera midsommarmaten hehe.

Må bäst!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Lena
    19 juni, 2024 at 09:05

    Handla online är ju det bästa när man varken har tid eller möjlighet.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.