trädgård

RÖDBLADIG SMÄLLSPIREA – DJÄVULSBUSKE

Rödbladig smällspirea förgyller vår trädgård. Det är tur att vi hunnit plantera nånting fint i trädgården för nu är det inte kul. Vi hann bara jobba en dag i trädgården innan olyckan, och det var bara att röja upp efter vintern.

Rödbladig smällspirea

Hösten 2022 köpte vi några plantor och satte i den lilla färdiga hörnan vid entrén. Det var rödbladig smällspirea och hortensian AnnaBelle. AnnaBelle dog våren efter. Tror att jag klippte den lite för tidigt efter vintern. Det var visst många som gjort lika förra våren, sa han på handelsträdgården.

De där andra de trivs som fisken i vattnet. De är extremt tåliga så fasen hade det väl varit annars. De här senaste veckorna har de verkligen växt så det har knakat. När vi åkte på en husbilstur förra helgen så hade de vita blommorna precis börjat kika fram. De här bilderna är tagna när vi kom hem ett par dagar senare.

Rödbladig smällspirea

De är så otroligt fina, tycker jag. Djävulsbuske kallas de visst för också. Undrar varför. De ser ju så gulliga och snälla ut. Inte ser de ut som små djävlar precis.

De får vara kompis med de här söta rostiga tulpanerna.

Rödbladig smällspirea

Om man kisar i motljus så ser det nästan fint ut i planteringen. Men fy fasiken vad mycket ogräs det är egentligen. Jag har inte kunnat rensa ogräs med mitt ben i paket och Andreas har ju fullt upp med att sköta marktjänst och annat. Dessutom har vi ju hjälpt mina föräldrar på landet i ett antal dagar.

Rödbladig smällspirea

De ska sälja sitt paradis och annonsen kom ut förra fredagen. Idag ska hela min familj och syrrans familj fixa till det sista inför visning i helgen. Det har varit ett oerhört stort intresse. Jag ser på besöksstatistiken. Och i fredags morse hade mäklaren 34 sällskap bokade för visning. Säkert har det trillat in flera under gårdagen också. Så roligt. Vi får se var det slutar.

Så, vårt nationaldagsfirande idag blir att tvätta fönster, städa inne, sopa ur vinden, rensa stuprör, röja sly, klippa gräs, såga ner en stor äppelträdsgren som åskan har tagit. Och styla, igen. Bland annat. Listan är lång, men det är tur vi är många.

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.