inredning trädgård

PIFF PÅ MATBORDET UTOMHUS

Jag tycker det är lite svårt med piff på matbordet utomhus. Svårt att hitta något som kan stå där hela tiden utan att blåsa bort och utan att förstöra bord eller duk. Men nu tror jag att jag hittade lösningen.

piff på matbordet

Vi har tidigare haft en stor vaxduk på bordet och nån blomkruka. När jag har velat ha ljus har jag fått lov att hämta det och stätta dit tillfälligt. Bordet är 3 meter långt så duken är gigantisk. Det innebär såklart att det är ett stort vindfång. Så vi har haft kakelplattor i hörnen som såklart har gjort duken ful. Blomkrukan har också den förstört duken. Och jag orkar inte hålla på att ta bort och lägga tillbaka duken hela tiden.

Jag köpte ny duk och har den bara framme när det är nåt speciellt. Sen har bordet stått tomt ett tag. Sååååå tråkigt! Men sen trillade saker på plats. Jag har en enkel och soltålig blomma i en enkel lerkruka. Och jag fick en gammal mjölkflaska av mamma och pappa från landet. Den fyllde jag med dekorsten som jag krattat ihop från en rabatt som ska byggas om.

piff på matbordet

Nåt duktigt ville jag ju ha. Kom på en snilleblixt och klippte till säckväv till en kvadratisk duk som det inte gör så mycket om den blir ful. I våras hittade jag jättefina ledljus som tål att stå ute i både sol och kyla, med timer dessutom. Jag har varit lite rädd för att ha ljusen på bordet eftersom de kunnat blåsa iväg och skadas. Så jag byggde helt enkelt med vackra runda stenar runt. Och till sist, för att mjuka upp det hela lite mera, så la jag dit en liten rotbit som kommit fram då vi grävt.

Så nöjd med mitt piff på matbordet och att kunna ha ett litet stilleben på bordet. Det står i ena änden så vi behöver inte flytta på det när vi ska äta eller fika. Och ljusen tänds och släcks med automatik.

piff på matbordet

Här pågår fortfarande semester för min del. Igår slipade jag färdigt uthusvägen som jag påbörjade dagen innan. Kände mig lite seg så jag tog det lugnt. Men sen fick jag lite fart och dammsög husbilen och städade tvättstugan. Välbehövligt! Och lastade ut en massa tomkartonger och sånt i bilen. Och lite senare gjorde jag min egen granola och frukostbröd. Brödet har kalljäst och håller på att gräddas i skrivande estund.

I morse var jag på gymmet och sen till Återbruket för att tömma bilen. Sen får vi se vad jag hittar på resten av den här dagen.

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.