bygga nytt

SLIPA FASAD ÄR APTRÅKIGT OM NI UNDRAR

Jag kan berätta att slipa fasad är aptråkigt. Ifall ni undrar alltså. Men fasaden är verkligen i behov av målarfärg så då är det bara att bita ihop och slipa först.

slipa fasad är aptråkigt

Det är ju faktiskt så pinsamt att två väggar blev både slipade och målade redan sommaren innan vi byggde nytt. Dvs fyra år sen! Sen har liksom annat prioriterats och dessutom har vädret varit emot oss ett antal gånger. Just den färgen vi har, som är en variant av Falu rödfärg som går att bryta, är extra känslig för regn innan den torkar. Och säg den vecka de senaste fyra åren som det varit uppehåll mer än nån dag (och vi samtidigt har haft möjlighet).

slipa fasad är aptråkigt

Men igår, förutom att handla och besöka optikern, slipade jag två tredjedelar av långsidan. Känns som en seger. Men ett tag var det som ett skämt. Slippappet ville inte fästa så när jag gasade lite för hårt så flög det all världens väg. Jag har inte hittat det än 🙂 Fick gå till svärfar och låna hans maskin, och det pappret snurrade av också. Gick tillbaka och lånade en annan av hans maskiner. Då gick det bättre. Sen blev det så tråkigt så jag skyllde på, för mig själv, att det blev för varmt. Så jag satte mig med en bok istället. Det är sånt som också ”måste göras” på en solig semesterdag. 😉

Idag på förmiddagen ska jag försöka komma i mål med den här väggen även om slipa fasad är aptråkigt. På eftermiddagen ska det visst börja regna, enligt prognos….

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.