bygga nytt trädgård

VEM BOR HÄR? NÅGON HEMLIG?

Vem bor här? Jo, det gör vi såklart. Vi bor i det här huset som vi skapat tillsammans. Vi har lagt oändligt många timmar på att dels göra tillval hos husleverantören och dels själva göra vissa arbetsinsatser.

Vem bor här? Någon hemlig?
Vem bor här? Någon hemlig?

Älskar den här lummiga bilden där man kan ana ett hus. Sen är ju det långt ifrån verkligheten. Eller jo, det ser ju ut så där, men det är bara då man står på den där fläcken som det blir så där ”hemligt”.

Tar man bara ett litet steg tillbaka så ser man genast mera.

Går man sen åt höger, eller kliver upp i planteringen, så ser man såklart ännu mera.

Vem bor här?

Här ligger trallvirket och väntar på att byggas ihop till ett trädäck. Sedan bilderna togs har däcket vuxit fram en hel del. Andreas har slitit hårt med det. Han är extremt noggrann, ”det ska bli bra”. Och det blir det. Det blir jättebra och fint. I lördags var jag med och skruvade trallvirke hela dagen. Dessförinnan hade det varit svårt att vara två.

Som jag sa i början, alla tillval tar jättelång tid att göra. Iallafall om man vill välja med omsorg. Och ännu längre tid om man är oense om saker och ting. Vi har varit väldigt överens om i princip alla val. Helt otroligt om man tänker efter. Trots att vi har varit lika engagerade båda två.

Det tar också otroligt mycket tid att räkna fram en rimlig kalkyl. Åtminstone om man vill ha ett så bra beslutsunderlag som möjligt. Jag kommer att återkomma med den biten senare. Tänker mig att någon kan vara intresserad av hur vi tänkt och vad det kan kosta att bygga hus.

Vem bor här? Jo, det gör vi. Tänk att vi bor här! Och det är jag så glad över. Vi trivs fantastiskt bra!

Må bäst!

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Maria - Wikers Liv
  6 juli, 2021 at 12:54

  Jättefint! Så fin trädgård också!
  Vi var också väldigt överens om alla val vi gjorde till fjällhuset. Det fanns inget ”bas-utbud” så inget var egentligen tillval, utan man fick välja fritt från leverantörer som vår entreprenör brukade anlita och så kostade det ju vad det kostade. Inget som ”ingick” från början om jag säger så 😉 Vårt första hus, som vi byggde var ett ”färdigt” Eksjö-hus där vi hade ett standardutbud i grundpriset och sen kunde vi göra tillval och byta upp oss 😉 Huset vi bor i här hemma, där har vi ju valt allt själva utan någon ”mellanhand” och även byggt väldigt mycket själva, så det kan vara väldigt olika hur man bygger 😉 🙂
  Kram och ha det gott!
  /Maria

  • Reply
   Lena
   6 juli, 2021 at 09:43

   Tack! Ja, det kan helt klart variera. Det är säkert riktigt roligt, och kanske billigare att plocka ihop det mesta själv. Men den arbetsinsatsen var inte vi beredda att lägga. För oss har det varit tillräckligt att bara göra tillval och annan planering 😉

 • Reply
  FREEDOMtravel
  7 juli, 2021 at 07:52

  Så fint ni har fått det!! Och förstår att det känns personligt och verkligen som ert, med tanke på allt engagemang, tid och arbete ni lagt ner! Önskar er många lyckliga dagar här!!! 🙂

  • Reply
   Lena
   10 juli, 2021 at 08:47

   Tack snälla!

 • Reply
  BYGGA TRÄDÄCK - THE NEVER ENDING STORY - Gott för själen
  3 oktober, 2021 at 07:41

  […] liksom. Men att skruva trallvirke är jag en hejare på. Mycket av det skruvades när det var som varmast i juli. Det gick inte fort då, kan jag säga. Men tur att jag gillar sol och […]

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.