bygga nytt

VATTENLÄCKA I GOLVVÄRMEN EFTER NÅGRA DAGAR

Vi fick en vattenläcka i golvvärmen i badrummet redan efter några dagar i nya huset. Det som inte får hända hände ändå! Vi flyttade in i början av juni så det var inte helt tydligt att det var någon knas med värmen till en början.

Vattenläcka i golvvärmen
Vattenläcka i golvvärmen

Varje rum har sin egen slinga så Andreas sprang runt och försökte ställa in värmen i respektive rum. Och försökte förstå hur saker funkade. Jag sa nån gång i förbifarten att jag tyckte att golvet i badrummet inte kändes riktigt lika varmt som de övriga klinkergolvet. Jamen det kanske tar ett tag innan det ställer in sig, fick jag till svar.

Vattenläcka i golvvärmen

Som sagt, det var i början på juni så golvet var inte jättekallt. Dagarna gick och han skruvade på rattarna. Noterade gradantal och vattentryck och blev inte klok. Stängde av golvvärmen till alla rum och öppnade sen ett i taget. Konstaterade att trycket i badrummet inte höll sig riktigt. En dag, när han gick på baksidan av huset (där vi i princip aldrig är) råkade han se i ögonvrån nåt konstigt på grunden. Vatten hade börjat sippra ut! Syns på första bilden. Jag har inte velat skriva om det här förrän jag visste var det skulle ta vägen. Ville skriva hela storyn från början till slut.

Han anmälde det direkt till byggledaren hos husleverantören. Han sa att det händer, men otroligt sällan, att man råkar skjuta ner en spik då väggblocken ska fästas. Det ska såklart egentligen inte kunna hända eftersom slangarna inte ska ligga så långt ut, men misstag kan begås. Vi fick veta att hantverkarna skulle åtgärda felet efter semestern.

Vi hade tur i oturen. Det kan hända att spiken går ner i slangen och man märker inte av det. Spiken liksom täpper igen hålet. Nästan. Det sipprar ut liiiiite lite vatten. Till sist, när det kanske gått 10 år då spiken rostat sönder så läcker vattnet ut och man märker det först då. Kanske har det hunnit bli en mögelskada också. Och efter 10 år har garantin gått ut…

Snickaren kom, efter nån vecka efter att semestern var avslutad, och sprättade bort foderbrädor och panel. Efter ytterligare en vecka kom VVS-gubben och bilade upp betongen klippte av en bit slang och skarvade på en ny. Gjöt igen och satte på värmen. Dagen efter kom snickaren och satte tillbaka panel och foder. Han till och med målade på spikskallarna efter sig. Det syns inte ens att något är åtgärdat.

Vår snickare har rest ungefär 300 hus på 35 år och aldrig varit med om det här. Orsaken till skadan var att markentreprenören la slangen för nära ytterkanten. Han följde inte ritningen helt enkelt. Ritningen säger att den ska ligga minst 300 mm in.

Vi måste säga att A-hus har skött det här så otroligt snyggt och professionellt! Inte en protest! Vi behövde inte bråka för att få det åtgärdat (de hade kanske kunnat hänvisa oss till försäkringen). Vi behövde inte ens argumentera. Återigen sååå glada att vi la de där extrapengarna på totalentreprenad. Vi hade en motpart att diskutera med. Så nöjda! Vi kom undan med blotta förskräckelsen!

Må bäst!

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    FREEDOMtravel
    5 oktober, 2021 at 09:21

    Skönt att det verkar lösa sig så smidigt! Sånt där är ju inte kul annars!

    • Reply
      Lena
      6 oktober, 2021 at 05:40

      Verkligen galet skönt! Det var lite svettigt där ett tag!

  • Reply
    GOTT SLUT PÅ 2021 OCH GOTT NYTT 2022 - Gott för själen
    1 januari, 2022 at 09:41

    […] och vi fick flytta in! En kort tid efter inflyttning hände det nåt ”spännande”. En vattenläcka i golvvärmen var ett faktum. Husleverantören skötte detta professionellt och det är nu inga […]

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.