bygga nytt

OM EN MÅNAD KANSKE VI BOR DÄR!

Tänk! Om en månad kanske vi bor där. Sakta men säkert trillar saker på plats. Eftersom vi var lediga i torsdags och fredags, och byggarna var på bygget, så hade vi möjlighet att titta in igen.

När vi svängde in mot huset såg vi att vitvarorna hade levererats. 

Om en månad kanske vi bor där!

Vartefter dagen gick så monterades det ena efter det andra i rask takt. Tvättmaskin och torktumlare sitter där de ska. Andreas hjälpte till att bära in.

Värmepumpen på 250 kg bars in av tre starka snickare. Gissar att den kommer på plats först efter att elektriker gjort sitt.

Om en månad kanske vi bor där!
Om en månad kanske vi står där och borstar tänderna!

Badrumsinredningen hade hunnit monteras på morgonen. Perfect match mellan det softa mjuka kaklet och den svarta kommoden. Beige som sand och svart som sot, med anspelning på en lägereld intill en strand. Tänker jag.

Urkapningen av bänkskivan för spishällen hanns med. Gissar att de även väntade med montering av den tills elektrikern varit där. Jag har visat en liten snutt av bänkskivan tidigare, men här syns den lite mera. Rostig Metall heter den. Vi tokgillar den!

Valet föll på rostfri kyl och frys. Snart kanske vi kan stå där i köket och laga mat och slippa laga och äta utanför huset som vi gjorde på Sista April.

Ni ser kartongen på bänken. Den gick Andreas igång på. Det riktigt kliade i hans fingrar. Han ville såååå gärna öppna den. Jag tror nog att det nästan gjorde ont i kroppen på honom för att han inte fick öppna 🙂 Kartongen innehåller en ”Smart Hem”-lösning. Ni vet en sån där man kan programmera belysning, värme, larm, ljudsystem efter önskemål. En knapp för ”Allt Av” när man går hemifrån, en för ”middag med vänner”, en för ”städning” en för mys”… eller vad man nu vill ha. Riktigt smart.

Om en månad kanske vi står där och lagar middag tillsammans!
Om en månad kanske vi står där och lagar middag tillsammans!

Öppen planlösning, men ändå en avgränsning med högt i tak i vardagsrummet och lågt i tak i köket. Vår melodi. Just nu ligger det gipsskivor på trägolvet för att skydda, så det ser lite tråkigt ut.

Som sagt, tänk att vi kanske bor där om en månad! Tredje juni är det slutbesiktning och kanske slutsamråd!

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.