bygga nytt trädgård

CHECK PÅ DÖRRBYTE OCH OLIVTRÄD

Och vips så var helgen över. Vi har i alla fall kunnat sätta check på dörrbyte i uthuset och har tagit ut olivträden för sommaren.

Check på dörrbyte i uthuset!
Check på dörrbyte i uthuset!

Som jag berättat om tidigare så har vi tvingats brandsäkra det gamla uthuset för att få så kallat slutbesked från kommunen när huset är färdigt. På insidan av den där väggen har Andreas kämpat med att tilläggsisolera och sätta dubbelgips. Bakom fönstret är ett rum. Där finns ett innertak, så ovanpå innertaket har han krupit runt och tagit upp småbitar av isolering och småbitar av gipsskivor. Eftersom det är så trångt och litet så har han tvingats ta upp småbitar för att över huvud taget få upp det. Och eftersom det var småbitar så tvingades han sätta extra många reglar. Så jaa, det har tagit tid. Snart är det klart. Han har ett tålamod utan dess like!

Nu är i alla fall dörren utbytt. Innan jag hann blinka hade han tagit bort den gamla dörren och karmen. Vi hjäptes åt att sätta den nya karmen. Sen kallade vi på hjälp av mellansonen när dörren skulle sättas på plats. Dörren är sviiintung. Eftersom det är en branddörr, med plåt inuti, så krävdes det lite extra muskler. Bara ett par minuter efter att dörren var på plats så kom regndropparna. Sån tur! Det vita högt upp på väggen är tejpbitar där vi ska ha fasadbelysning.

Igår pysslade vi lite till vid bygget. Olivträden fick äntligen komma ut för sommaren. Nu räknar jag helt klart med att det inte blir för kallt. Olivträd är ju rätt tåliga när det gäller kyla. Det viktigaste är att de skyddas för solstrålarna innan den vant sig. De fyra stora plantorna står i skydd under hammocktaket, så det ska nog funka.

Helgen är över och det är dags för ny arbetsvecka. En tre dagar lång arbetsvecka denna gång. Väderprognosen visar på att värmen är på väg. Sällan har väl värmen varit så efterlängtad!!!

Må bäst!

You Might Also Like

1 Comment

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.