bygga nytt trädgård

EN STÖKIG ENTRÉ SKA BLI EN FIN ENTRÉ

Igår rörde jag till det ordentligt så nu har vi en riktigt stökig entré. En entré som förhoppningsvis ska bli en fin och välkomnande entré så småningom. Så är planen i alla fall.

stökig entré

Det är ju ofta så att när något ska bli fint så behöver det bli kaos först ett tag. Det lilla ”fina” som vi försökt ha med krukor och annat, för att det ska se lite välkomnande ut, har jag nu tagit bort. Så här såg det ut i somras.

Medan jag fixade med det här så tömde Andreas spabadet, gjorde rent och fyllde nytt fräscht vatten.

Jag körde bort alla stenar som låg uppe i den gröna baljan. Tog ur krukorna från den och tömde över all lecasten i en säck. Det blev ett skönt, svettigt träningspass i vårsolen igår. Lite kyligt i luften så jag hade en tröja under arbetsskjortan. Så lätt att bli förkyld så här års. Och det har jag ingen lust med.

Såna här fina guldklimpar har jag en hel del av. Älskar att ”utreda” med såna. Bygga upp runt dammen, lägga i planteringar, klicka ut några enstaka i en rabatt eller lägga i en trälåda.

stökig entré

Tegelstenar och korgar är också borta. Och jag har skyfflat bort det mesta av makadammet som låg längs husgrunden.

stökig entré

Vi ska givetvis ha makadam längs husgrunden sen också. Först ska den tas bort för att vi ska bygga upp en mur ett par decimeter ifrån och sen fylla med makadam för att sen lägga såna där runda fina guldklimpar under fasaden. Det er jag fram emot!

Nu får vi stå ut med en ful, tråkig och stökig entré ett bra tag. Om ett par veckor hyr vi en grävmaskin, som kommer att stöka till hela tomten ännu mera, för att förbereda planteringar och stenläggning. Vi har många projekt igång samtidigt, hehe.

Vi har hunnit en hel del i helgen, utan att för den sakens skull stressa. Vi har hunnit med avkoppling också. Såklart. Det är viktiga saker det.

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.