recept

TUNNBRÖDKLÄMMOR – LUNCH FÖR LATA DAGAR

 

Lata dagar kräver lättfixad lunch. Särskilt sånt som kan fixas på morgonen eller redan dagen innan.

 

IMG_4477 tunnbrödklämmor x

En solig morgon snodde jag ihop några tunnbrödklämmor.

 

IMG_4476 tunnbrödklämmor x

Jag skar några kokta kalla färskkpotatisar i mindre bitar.

 

IMG_4473 tunnbrödklämmor x

Och hackade 2 hårdkokta kalla ägg.

 

IMG_4472 tunnbrödklämmor x

I en skål blandade jag 1 dl turisk yoghurt, 1 dl creme fraich med hackad matjessill (1 liten burk, 200 g) och massor med hackad gräslök.

Sen rörde jag försiktigt i potatisen och  äggen.

 

IMG_4479 tunnbrödklämmor x

Jag bredde fyra tunnbröd med smör och sedan strök jag på röran. Tänk på att inte ha på röran hela vägen ut i kanterna eftersom det då pressas ut.

Stoppa in i kylen och ha färdigt när det är dags för lunch eller ta med i utflyktsväskan. Gott med alkholfri öl till!

Må bäst!

You Might Also Like

5 Comments

  • Reply
    Camilla
    20 juli, 2016 at 06:54

    Låter gott! Ska testas, kul med variation på vår ”standardklämma” lax med pepparrotsost! Tack för tipset!

    • Reply
      Lena
      28 juli, 2016 at 05:22

      Du att du gillar receptet!

  • Reply
    Annika
    20 juli, 2016 at 07:59

    Gott och smidigt! Härligt att sommaren äntligen visar sin soliga sida. Ha en fin dag Kram Annika

    • Reply
      Lena
      28 juli, 2016 at 05:22

      Verkligen härligt!

  • Reply
    TUNNELN TILL PARADISET - Gott för själenGott för själen
    26 november, 2017 at 07:58

    […] en härlig rastplats slog jag läger för ett tag. Jag hade lyxat till det med tunnbrödklämmor och öl dagen till ära. Ibland är det värt att bära några extra […]

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.