TUNNBRÖDKLÄMMOR – LUNCH FÖR LATA DAGAR

 

Lata dagar kräver lättfixad lunch. Särskilt sånt som kan fixas på morgonen eller redan dagen innan.

 

IMG_4477 tunnbrödklämmor x

En solig morgon snodde jag ihop några tunnbrödklämmor.

 

IMG_4476 tunnbrödklämmor x

Jag skar några kokta kalla färskkpotatisar i mindre bitar.

 

IMG_4473 tunnbrödklämmor x

Och hackade 2 hårdkokta kalla ägg.

 

IMG_4472 tunnbrödklämmor x

I en skål blandade jag 1 dl turisk yoghurt, 1 dl creme fraich med hackad matjessill (1 liten burk, 200 g) och massor med hackad gräslök.

Sen rörde jag försiktigt i potatisen och  äggen.

 

IMG_4479 tunnbrödklämmor x

Jag bredde fyra tunnbröd med smör och sedan strök jag på röran. Tänk på att inte ha på röran hela vägen ut i kanterna eftersom det då pressas ut.

Stoppa in i kylen och ha färdigt när det är dags för lunch eller ta med i utflyktsväskan. Gott med alkholfri öl till!

Må bäst!

Det här inlägget postades i recept och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till TUNNBRÖDKLÄMMOR – LUNCH FÖR LATA DAGAR

  1. Camilla skriver:

    Låter gott! Ska testas, kul med variation på vår ”standardklämma” lax med pepparrotsost! Tack för tipset!

  2. Annika skriver:

    Gott och smidigt! Härligt att sommaren äntligen visar sin soliga sida. Ha en fin dag Kram Annika

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *