en blogg för att utmana

FULUFJÄLLET EN VACKER JUNIDAG

En vacker junidag under midsommarhelgen var jag i Fulufjällets Nationalpark, i norra dalarna. Jag hyrde en stuga i Idre och åkte på utflykt en dag till nationalparken. Som ambassadör för Kvinnliga äventyrare så vill man ju gärna inspirera lite och samtidigt få några härliga dagar.

 

Fulufjällets nationalpark

 

Jag hade hört mycket positivt om utflyktsmålet så jag var sugen att åka dit. Eller, mest hade jag nog hör talas om vattenfallet i parken. Från stugan i Idre är det ungefär en timmes bilresa till Fulufjället, på slingriga vägar. Jag bestämde mig från ena dagen till den andra att det nog var värt åka.

 

Det var lite oplanerat så tyvärr hann jag inte se så mycket som jag skulle vilja. Men det jag såg gav verkligen mersmak. Fantastiskt vacker park. Jag vill absolut tillbaka!

 

Mitt mål för dagen var att gå fram till Sveriges högsta vattenfall Njupeskär, som finns i nationalparken. Det får bli ett senare inlägg om det.

 

Efter att jag sett fallet så följde jag vandringsleden för att se vart den ledde. Jag träffade på några som undrade om jag var på väg till Trädet. Eeehh, vilket träd?! Jag fick veta att världens äldsta träd finns i parken. Självklart ville jag gå till Trädet.

 

Fulufjällets Nationalpark

Fulufjällets Nationalpark

Efter en stunds vandrande kom jag upp på berget och fick en fantastisk utsikt.


Hur det gick med fortsättningen på den turen, och om jag såg Trädet, får jag ta i inlägget om Njupeskär lite senare.

 

Dessa vackra bäckar!


Ett borttappat barn i skogen… 🙂

 

Det finns ett antal välordnade rastplatser.  Jag pausade lite vid en av dem, vid en fantastiskt vacker liten skogssjö. Pallade upp kameran på en bänk och fotade mig själv. En kvinna kom fram och erbjöd sin hjälp att fota mig. Faktum är att de bilderna jag tog på mig själv faktiskt blev mycket bättre. Hon var nog inte så van att fota, skulle man kunna säga. Men snällt var det.

Jag hade en jättehärlig dag. Och det bästa av allt är att jag inom en snar framtid troligen ska till de där krokarna igen! Om jag längtar?! Eeehhh, typ!!!

Vill du läsa mera om mina härliga dagar i norra Dalarna? Här finns hur jag sprang utomhus i pyjamas och skapade trauma och här om trenden att gå på hike en afton, här om när det var dags att åka hem efter en äventyrsvecka.

Må bäst!

3 kommentarer

Kommentera

E-postadressen kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

En blogg för att utmana mig själv och för att se det stora i det lilla.

Bloggar om friluftshäng, brashäng, resor och ett och annat träningspass. Livet i allmänhet och sånt som gör gott för själen i synnerhet. Min själ. Förhoppningsvis även din själ. Välkommen att hänga med på min resa!

Better Bloggers

Kategorier

Arkiv