en blogg för att utmana

LINSER HAR SINA FÖRDELAR ONEKLIGEN

Inlägget är ett samarbete med Lensday.

Men alltså! Linser har sina fördelar onekligen. Jag är så glad att jag äntligen tog steget att testa. Vet inte riktigt varför jag drog på beslutet. Men, ni vet, ibland måste saker och ting mogna lite. Jag ruttnade till sist på jobbiga situationer med glasögonen. Jamen kolla här så fattar du varför!

 

Varför linser har sina fördelar

 

Det här är till exempel en jobbig situation med glasögon. Det har sina fördelar med linser när man ska hångla med älsklingen. Så irriterande när glasögonen halkar på sned 🙂

 

Det är förbaskat jobbigt med glasögon då det snöar ute på vandringsturen. Jag har många gånger önskat att jag hade vindrutetorkare på glasögonen. I denna yrsnö var jag vansinnigt glad att jag hade valt linser.

 

Ni ser ju hur blank jag är av svett i ansiktet. Glasögon på gymmet är ingen höjdare kan jag lova!

 

När jag är ute och fotar så kommer jag närmare kameran då jag har linser. Det blir rätt bökigt med glasögon särskilt eftersom jag har progressiva glas. Jag får liksom vinkla huvudet upp och ner i all oändlighet innan jag tycker att jag ser hyfsat. Och då tycker jag ändå att bilden aldrig ser riktigt skarp ut, i fotoläget. Så skönt med linser!

 

 

Att linser har sina fördelar ser man tydligt!

Att linser har sina fördelar ser man tydligt!

För att inte tala om denna imma på glasögonen. När man varit ute i kylan får man stå inne en stund tills London-dimman lagt sig. Eller som här, då man dricker varm dryck. Det är bara att vänta tills man kan se sitt fika-sällskap i ögonen.

 

Hur gör jag för att fixa linser?

Gör först en undersökning hos en optiker och testa fram vilka linser och märken som passar just dig. Det är inte bara styrkan som ska mätas. Fundera på om du vill ha endagslinser, dygnet runtlinser, månadslinser och allt vad det heter. Olika personer är olika känsliga för hur mycket linsen andas också. Så testa dig fram. Man brukar få hem fem par åt gången. När du till sist bestämt dig så kan du skriva upp namnet på linserna och be om att få receptet. Om du vill ha möjlighet att köpa billigare linser än i butiken alltså. 🙂

 

Hur hittar jag bästa priset?

Det kan ju tyckas rätt kostsamt att köpa linser. Det finns ett väldigt smidigt sätt att hitta billigaste priset för linsinköpet. Lensday har en tjänst där det är lätt att söka efter just sina egna linser för att hitta billigaste alternativet.

När du vet vilka linser du ska köpa är det bara att studsa in på sökfunktionen för linser hos Lensday. Fyll i exakta namnet på linserna (du kan få lov att testa både optikerns namn och tillverkarens namn). Sen får du serverat vilka butiker som säljer just dem och till vilket pris. Ett knapptryck bort så hamnar du hos webshopen. Lätt som en plätt.

In och testa vettja!

Må bäst!

8 kommentarer

 • Sallys hus skriver:

  Hahahaa…du är ju för skön…;) Heeeelt underbart inlägg och jag tyckte nog den första punkten var den viktigaste…;) Jag har haft linser många år nu och jag skulle nog inte klara att jämt ha glasögon…sååå skönt att slippa och jag har gapskrattat eftersom jag kände igen mig i alla situationer du beskriver..;) Kram på dig tokfia!

 • Jag har också tänkt tanken på att skaffa linser. Jag har ju egentligen bara dålig syn på läsavståndet, men tyckte det blev så jobbigt att hålla på att ta av och på ”läsglasögon”, när jag behövde se på långt håll, vilket man ju inte kan med läsglasögonen. Så jag skaffade progressiva, som jag kan se på långt håll med. Dock använder jag inte glasögon när jag är ute och promenerar eftersom jag inte har problem med synen då. Men när man ska hångla som du säger, då är de ju i vägen. Speciellt om båda har glasögon, som vi hahaha… man får plocka av sig dem 😉
  Kram och tack för roligt och bra inlägg.
  /Maria

  • Lena skriver:

   Ja, fy det där läget när man inte alltid behöver glasögonen är så jobbigt. Jag glömde mina överallt. Så skönt när jag kom till det läget att jag alltid behövde ha dem. Utom i de jobbiga situationerna då 🙂

 • Christine - 29° skriver:

  Ha, ha! Det var många bra anledningar till att byta bort glasögonen. 🙂

 • Ulrica skriver:

  Hihi, vilken söt bild på dig med brillorna på sne’ :).
  Jag önskar såå att jag kunde ha linser, speciellt när jag åker skidor eller plåtar.. men jag har typ provat alla specialare som finns, men optikern har inte hittat några än som funkar i mina ögon :(.

  Kram Ulrica

Kommentera

E-postadressen kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

En blogg för att utmana mig själv och för att se det stora i det lilla.

Bloggar om friluftshäng, brashäng, resor och ett och annat träningspass. Livet i allmänhet och sånt som gör gott för själen i synnerhet. Min själ. Förhoppningsvis även din själ. Välkommen att hänga med på min resa!

Better Bloggers

Kategorier

Arkiv