livet

ÅRETS FÖRSTA JULFIRANDE

Igår hade vi årets första julfirande. Vi hade min familj hos oss i måååånga härliga timmar. Vi hade förberett en del mat dagen innan och fortsatte på förmiddagen innan det var dags att duka.

Blockljus på klinkersplatta, hyacinter fria från krukor, jord och rötter stående direkt på bordet. Och mattsprayade äpplen.

Knipsade av ett gäng murgrönaslingor och placerade ut brysselkål längs slingan. Som ni vet vid det här laget så gillar jag ju det där lite knasiga och oväntade. För att få lite färg placerade jag ut ett antal vackra gamla julgranskulor från Tyskland, från A’s samling.

Strödde hitte-på-snö längs arrangemanget.

Och klassikern ihoprullade servetter med grovt snöre och en liten grankvist.

Förberedelse för årets första julfirande
Förberedelse för årets första julfirande

När dukningen var klar var det dags att förbereda bordet där maten skulle stå. Knipsade av några cypresskvistar och stack ner i Ernst-krukan (som jag fick av äldsta sonen i födelsedagspresent) tillsammans med några tullisar.

Och kolla här då. Den där tomten i smitt järn. Så himla charmig. Den hittade jag på julmarknaden vi var på på första advent. Och julgranskulan hittade jag för ett par veckor sedan på Hemtex. Det var en sån där känsla då man liksom bara flämtar till och viskar ”den måste jag ha”! Sååå fin!

Mina föräldrar, mina tre ungar och deras respektive dundrade in. När vi alla hade druckit glögg och pratat en lång stund var det dags att äta.

Vi åt, drack, pratade, spelade brädspel, bytte julklappar och skrattade till framåt midnatt. Så glad över min härliga familj och att ha fått umgås i många timmar.

Må bäst!

You Might Also Like

1 Comment

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.