recept

RÄKPASTA OCH ANNAT GOTT

Denna långhelg har vi ätit en massa gott mellan varven. Räkpasta fick det bli i fredags, 1 maj, efter Sista April-kvällens goda sill och oxfilé.

Räkpasta
Räkpasta

Räkpasta med chili, vitlök, körsbärstomater och bladspenat. En rätt som jag gjort i många år då och då. En perfekt fredagsmiddag om ni frågar mig. Denna gång testade vi att lägga till lite grädde också, för att få det lite krämigare. Det blev riktigt bra faktiskt.

Lite senare tog jag fram lite ost och kex då vi bänkat oss framför Let’s Dance. Ost och kex är ju sällan fel, liksom.

Förutom att vi hängt en del i trädgården i helgen så tog vi en liten runda på stan igår. Jag kände att jag behövde komma ut lite och vi behövde uppdatera vårgarderoben lite. Utrustad med tunna vantar gick vi runt i några butiker. Vi hittade faktiskt en hel del i våra lokala butiker. Andreas hittade en pikétröja och tre långärmade tröjor. Jag hittade tre toppar och en klänning.

Jag måste säga att de flesta faktiskt respekterar att hålla bra avstånd på stan. Känns bra tycker jag.

När vi kom hem tog vi tag i utearbetet igen. Bland annat så började vi fixa uteplatserna. Jag tog av presenningen från en loungegrupp och bar fram möblerna. När jag satte ner en fåtölj såg jag århundradets största spindel!!!!! Jag gick tyst till Andreas och tittade på honom. Han såg mitt chocktillstånd och undrade vad det var frågan om. Jag visade med fingrarna hur stor den var. Han log lite snett och tyckte att jag kunde slå ihjäl den. Jag skakade på huvudet. Vi gick till fåtöljen och jag pekade. Oj jä**ar vilken stor, sa han. Ja, ni fattar. Ingen av oss har sett sån stor. Bläääää. Och den var förstås inte ensam heller, upptäckte jag senare. Inte kul!

När det var dags för middag så fixade vi fläskfilé, klyftpotatis och smörstekt ostronskivling. Ännu en god måltid i helgen.

Nähäpp, nu ska jag dra på mig arbetskläderna igen. Andreas är redan ute. Han har fortsatt med uteplatserna och jag ska nog så lite grönsaker och sätta lök. Kanske ska vi försöka brotta fram jordfräsen ur garaget så vi kan sätta potatis också.

Ha en fin söndag!

Må bäst!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Tina ME
  3 maj, 2020 at 11:03

  Vilken härlig helg ni har haft… förutom spindeln då… Jag har också tagit en sväng på stan men min upplevelse är att vissa är jättebra på att hålla avstånd och så finns det de som inte fattat alls. Man får gå zick zack hela tiden. Morr!!! Kramar till dig!

 • Reply
  FREEDOMtravel
  8 maj, 2020 at 11:44

  Räkpastan ser god ut! Vi äter sällan pasta, men ibland kan det ju vara gott, den där blev jag sugen på! 🙂

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.