trädgård

EGENODLADE MORÖTTER I BLANDADE FÄRGER

Egenodlade morötter kan jag tycka är lite tråkigt. Men om man får dem i blandade färger så blir det genast roligare. Eller vad säger ni? Att så morötter är nog bland det vanligaste man kan tänka sig i odlingsväg. Det har jag gjort i omgångar sedan jag var barn.

Egenodlade morötter är lite godare.
Egenodlade morötter är lite godare.

Jag har tröttnat under perioder och sen haft en liten odling igen.

Ja, så här, vanliga oranga morötter har man ju ätit i otaliga former.

När sedan jag och dottern var på mysutflykt till handelsträdgården köpte jag en morotsfröpåse med blandade färger. Då kändes det genast roligare.

Kolla här då, lila morot!

Egenodlade morötter i blandade färger blir genast roligare.
Egenodlade morötter i blandade färger blir genast roligare.

Titta så vackert! Vit, orange, lila och gul morot. Ännu finare blir det när man river dem och serverar till en god middag. Och lite godare är det allt med egenodlade dessutom!

Må bäst!

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Karin
  29 juli, 2020 at 06:47

  Åh, vilka fina. Jag har också odlat morötter när jag var barn, haha. Nu blir det bara blommor, köper så bra ekologiskt odlat i närheten. Kram

 • Reply
  Maria - Wikers Liv
  29 juli, 2020 at 01:08

  Jag har odlat morötter ett par somrar, och det ör så roligt att dra upp morötterna, se hur stora de är 😉 🙂
  Vad kul med olika färger, blir snyggt när man lägger de ugnsrostade på tallriken sen 🙂

  Jag kan hålla med dig om att man kanske får dammsuga oftare på mörka golv… vi har ganska mörka i fjällhuset och där funkar det bra. inte alls jättedammigt fastän det stor tomt länge mellan besöken. T o m de svarta möblerna har funkat över förväntan! Här i kusthuset har tidigare ägare valt bok (tror jag) -laminat i källaren och någon sorts parkett som är vitlaserad, med dragning åt det rosa hållet i resten av huset… inget vi direkt gillar (och kommer att byta ut på sikt) och där syns verkligen alla svarta hundhår kan jag säga! 😉
  Kram/Maria

 • Reply
  KÄNNER MIG RIK NÄR JAG SKÖRDAR - Gott för själen
  26 augusti, 2020 at 06:00

  […] kompletterat med lite andra grönsaker i odlingslådorna så behöver vi inte köpa grönsaker på några veckor. Ja, som sagt, det är en rikedom att kunna […]

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.