trädgård

SOCKERÄRTER – PREMIÄRODLING

Jag har alltid gillat sockerärter, och tidigare köpt i butik. I år har jag odlat sockerärter för första gången. Köpte en påse frön för att testa mig fram.

Hade ingen aning om hur de trivs bäst. Ni vet, vilken typ av jord, sol, halvskugga, mycket vatten, lite vatten osv.

Mmm, så gott med sockerärter.
Mmm, så gott med sockerärter.

Men men, det är ju bara lite tid och nån tjuga som man investerar så det är ju inte hela världen om det går åt pipan, tänkte jag.

Jag drog en ränna i potatislandet och satte ner fröna. Vi (läs Andreas) slog ner några björkslanor från trädfällningen i våras och vi (läs jag) band några snören emellan så att de skulle få nåt att växa i. Sen var det bara att vattna (läs Andreas).

Det gick toppen med min premiärodling av sockerärter.
Det gick toppen med min premiärodling av sockerärter.

Premiären av odlingen gick verkligen toppen. I alla fall i jämförelse med åt pipan. Jag vet i och för sig inte hur riklig skörd det ska bli, men så här såg det i alla fall ut för ett par veckor sedan innan vi åkte på vår semesterresa. Nu är alla plockade, plantorna bortrivna, snörena borta och slanorna ligger i en fin hög och väntar på bättre tider.

Vi har njutit av färska sockerärter från egen skörd några måltider och några återstår ännu.

Det är semesterfredag. Den andra av två semesterfredagar. Sista helgen kvar innan det är dags att börja jobba igen. Framåt hösten blir det lite lediga dagar igen.

Må bäst!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    FREEDOMtravel
    14 augusti, 2020 at 08:56

    Kul att odla själv! (Eller alltså, det verkar kul, har inte provat ;)) Älskar sockerärter!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.