bygga nytt

ALDRIG FÖR SENT ATT LÄRA SIG NYA SAKER

Det är aldrig för sent för att lära sig nya saker. Att få chansen att lägga till ny kompetens till repertoaren är bland det roligaste jag vet. Nästan oavsett vad det handlar om. Jag är egentligen en teoretiker, om man uttrycker sig så, men tycker det är roligt även med praktiska saker.

Det är aldrig för sent att lära sig nya saker
Det är aldrig för sent att lära sig nya saker

Här har jag just lärt mig att köra vinkelslip så eldgnistorna sprutar. Det var så roligt 🙂 Jag har tjatat på Andreas under hela vår förberedelse för rivning. Tjatat och frågat om vad jag kan bidra med.

Du kan få skära bort plåtdetaljerna från taket med vinkelslip ifall du vill, sa han i helgen. Det har jag aldrig gjort tror jag, men jag kan gärna prova, svarade jag.

Jag gasade på som tusan så det skulle spruta eld så mycket som möjligt, hehe. En liten stund senare hade jag kapat ner allt som skulle ner. Det var absolut inte svårt så jag kan inte direkt framhäva nåt slags talang 😉

Jamen jag var ju bara tvungen att testa när vi ändå hade hyrt en. Jag tror att jag provat köra grävmaskin, men för många många år sedan. Så det var som att börja från början igen.

Galet svårt. Det kändes som att det var typ femdimentionellt tänkande. Fyra spakar för händerna och två för fötterna. De för händerna hade olika funktioner ifall man använde båda samtidigt, vinklade den ena framåt eller bakåt, den andra framåt eller bakåt, vinklade utåt eller inåt. Jag nöjde mig med att bara dumgräva i högen. Andreas och mellansonen fick sköta finliret med att gräva fram kabeln 🙂 Men roligt var det.

Så. Då kan jag lägga köra vinkelslip och grävmaskin till min kompetens, om man twistar till det lite. Nja okej då, jag kanske inte kan debitera full timpenning som inhyrd vinkelslipskörare. Men som sagt, det är aldrig för sent att lära sig nya saker!

Må bäst!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  FREEDOMtravel
  19 november, 2020 at 07:51

  Bra jobbat! Och modigt att våga testa! Jag är nog lite feg för maskiner och sånt. Har däremot inget emot att hugga i när det behövs 😉

  • Reply
   Lena
   19 november, 2020 at 07:40

   Tack!

   Du borde testa. Det är jättekul! 🙂

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.