bygga nytt

EN ARBETSHELG ÄR ÖVER

Så skönt att denna arbetshelg är över. Vi har slitit på och vid Torpet heeela helgen. Från fredag eftermiddag till söndag kväll.

Arbetshelg med stort och smått.
Arbetshelg med stort och smått.


Här håller jag på att riva bort drev (isoleringen mellan dörren och väggen) för att förbereda. Min noggranna och ordningssamma sambo tyckte det var bäst att riva bort det eftersom det annars skulle flyga runt överallt när dörren skulle tas bort. Det var ett perfekt jobb till mig medan han körde grävmaskin. (Nä, det är inte han som säger så utan det är jag som frågar vad jag kan göra).

Bara tanken på hur ont det skulle göra i ögonen om jag skulle få in partiklar från isoleringen när jag hade linser ger mig rysningar! AJ! Perfekt med skyddsglasögon.

Jag ägnade nån timme åt att skruva ur alla karmskruvar så att det bara skulle vara att lyfta ur fönstren. Det var tur att mellansonen hjälpte oss i några timmar. Jag vet inte hur det hade gått att få bort fönstren annars. Fogskummet som fönstren var monterade med gjorde att de satt som berget. Betydligt bättre med två händiga och starka personer än en händig och stark och en lite svagare, hehe.

De där fina tegelstenarna ska jag försöka behålla och göra nåt fint av. Vet inte vad ännu, men det lilla problemet kan nog lösa sig 🙂

Sonen hjälpte oss inte bara med fönstren. Han stannade också för att hjälpa till att gräva. Både för hand och med maskinen. Han har grävt en del förut så det gick toppen. För Andreas var det första gången, men även det gick toppen.

Mysig fikahörna?! Not! Men det har funkat bra i ett par veckor att ta fika pauser där. Men när fönstren togs bort så blev det så ruggigt av korsdraget så det faktiskt var varmare att sitta ute.

Nu är denna arbetshelg över och en arbetsvecka tar vid. Kanske kanske får vi startbesked efter mötet med kommunen på onsdag.

Må bäst!

You Might Also Like

1 Comment

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.