bygga nytt

MÖTE MED ELEKTRIKERN PÅ BYGGET

Igår hade vi möte med elektrikern på bygget. Ett möte för att diskutera om det är några ändringar vi vill ha gjorda jämfört med standard. Eller om det är några tillägg vi ville ha hjälp med.

Här kommer vi in i entrén. Till vänster är köket. Öppningen till stora badrummet skymtar lite till höger. Öppningen längst bort i bild är master bedroom. Ingång från vardagsrummet och ingång från walk in closet som har ingång från stora badrummet.

Väntar på offert efter möte med elektrikern
Väntar på offert efter möte med elektrikern

Två veckor sedan husleverans har passerat. Innertaket är isolerat och innerväggarna är uppe. Nu börjar man få en känsla för hur det kommer att se ut. Vi har ju visserligen varit in i ett par olika visningshus (samma modell), men det var ett tag sen. Så himla roligt att se!

Här är sovrummet. Det blir dryga 13 kvadratmeter. Eftersom det ändå inte kommer att vara några garderober i rummet så blir det ändå lagom luftigt. Inget överflöd av ytor, precis som vi vill ha det.

Vardagsrum och kök blir nästan 50 kvadratmeter. Och 4,3 i takhöjd på högsta stället. Det blir desto rymligare. Plats för umgänge.

Hur som helst. Mötet med elektrikern var det ju. Han ringde när han åkte från Västerås. Precis när vi stod påklädda i hallen ringde han då han var på plats vid huset. Han hade ingen nyckel med sig!! Och det har ju såklart inte vi heller eftersom vi har totalentreprenad. Snickarna hade lämnat bygget för ett par veckor, helt enligt plan. Elektrikern fick vända om och åka tillbaka. Tur att vi jobbade hemifrån båda två idag och kunde planera arbetet. Jag fick boka om ett möte fram och tillbaka ett par gånger ”bara”. Morr! Är det inte alltid nåt med hantverkare?! 🙁 Självklart finns det mycket mycket värre historier kring hantverkare, men det är så ”komiskt” på nåt sätt att det är bara att vänta sig att nåt kommer liksom.

Möte med elektrikern i härligt vårvinterväder
Möte med elektrikern i härligt vårvinterväder

När vi väl kunde börja mötet så var det superbra! Då fick han pluspoäng igen. Han kändes riktigt bra. Kändes väldigt kompetent och kom med olika förslag och tips på hur andra valt. Det mesta hade vi redan tänkt på, men nåt nytt nappar vi nog på.

Möte med elektrikern gick toppenbra!
Möte med elektrikern gick toppenbra!

I de här höga fönstren blir det spotar uppåt och neråt. Spotar i badrummen. Flytt av nåt uttag och nåt enstaka tillägg. Ute var det desto mera. Där är det ju inget som är standard förutom tre dragningar av ytterbelysning. Vi vill ha mera fasadbelysning, ett antal uttag, kopplingsdosor för markiser mm.

Idag kommer förhoppningsvis offerten som vi ska ta ställning till. Imorgon sätter han igång med sitt första arbetspass hos oss.

Må bäst!

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Tina ME
  3 februari, 2021 at 07:56

  Det är så spännande att följa er resa med huset. Jag kan tänka mig att det är hur många beslut som helst som ska tas. Det kommer att bli så fint. Det ser jag redan nu! Kram //Tina

  • Reply
   Lena
   4 februari, 2021 at 09:58

   Kul att du gillar att hänga med! 🙂

 • Reply
  LUNCHPROMENADER NÄR MAN JOBBAR HEMIFRÅN - Gott för själen
  5 februari, 2021 at 07:18

  […] för eftermiddagen. Den här härliga parken finns mellan transferlägenheten som vi bor i nu och huset som vi bygger. Så även när vi sen flyttar så kommer vi bara att ha typ en kilometer […]

 • Reply
  TRÄLÖV SOM KÖPTES MED EN DRÖM - Gott för själen
  28 augusti, 2021 at 05:54

  […] bo där ett år. Vi har sen flyttat till min lägenhet, har hunnit riva det och håller nu på att bygga ett nytt hus. Med höga fönster…! Man skulle kunna tro att det var jag som föreslog det där sista, men […]

 • Reply
  FASADBELYSNING - ATT TÄNKA PÅ VID HUSBYGGE - Gott för själen
  24 september, 2021 at 06:20

  […] Det har vi sett exempel på. Vi tog hjälp av elektrikern som installerade eldragningarna i huset. Det mötet skriver jag om här. Han hade lite input och tankar, men inte jättemycket. Den här väggen närmast i bild är 5,5 […]

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.