trädgård

LÄTTSKÖTT TRÄDGÅRD ÄR VAD JAG FÖRESPRÅKAR

Lättskött trädgård är vad jag förespråkar. Jag är inte riktigt säker på att det samma för min sambo. Han ääääälskar att pyssla i trädgården och kan ALLTID hitta nån liten kvist att ansa. Det har nog gjort lite ont i hans själ att han inte hunnit hålla sin nivå i år.

Den här delen av trädgården, den upphöjda planteringen med fontän och belysning, har han skapat själv. Till vänster utanför bilden finns en stenlagd uteplats. Det var på den tiden då Torpet stod på plats.

Lättskött trädgård är vad jag förespråkar
Lättskött trädgård är vad jag förespråkar

Den är jättefin så den behåller vi så klart. I andra änden av trädgården har vi pallkragar med grönsaker. Sen har vi då två, rätt små, ytor som vi ska göra nåt med. Kanske blir det bara gräsmatta med någon buske. Eller kanske blir det helt enkelt en massa buskar, blommor och stenar.

Möjligen låter det första mera lättskött, men jag skulle vilja hävda motsatsen. Till en början är det såklart mycket jobb med en massa växter. Men planerar man väl vilka växter man ska välja så är det sen mer eller mindre noll skötsel. En gräsmatta måste klippas.

Jag har under våren försökt hålla efter så mycket jag har hunnit och haft lust med. Men ni ser ju på bilderna. Gräset har börjat slita sig. Då får jag vatten på min kvarn att det är bra med en ”självskötande” trädgård.

Lättskött trädgård

Till vänster ser ni det delvis renoverade uthuset. Mellan uthuset och buskarna finns uteplatsen på kanske 10-12 kvm.

Om två veckor bor vi förmodligen där. Weeeiii! Sen blir det full rulle med att bygga trädäck. Nästa på listan får bli stenläggning. Får se hur långt vi hinner den här säsongen. Så det är nog dags för trädgården först nästa säsong. Som sagt, lättskött trädgård är vad jag förespråkar.

Må bäst!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Monica
  21 maj, 2021 at 08:31

  Vad fint ni gör och så duktiga ni är! Måste fråga om huset är ljust i färgen, har för mig att du skrev förut att det skulle vara mjuksvart. Men allt ser toppen ut och mycket jobb men så skönt att ni snart kan flytta in. Trevlig pingsthelg önskas er nu.

  • Reply
   Lena
   22 maj, 2021 at 07:47

   Tack, vad roligt att du gillar det! Det stämmer, vi ska ha ”mjuksvart” fasad. Huset har än så länge bara varit grundmålat. Målarna har börjat med det nu. 🙂

 • Reply
  Karin
  28 maj, 2021 at 06:11

  Ser otroligt fint ut och med det nya huset. Ser att det är grundmålat. Vårt lilla hus är svart och det är väldigt vilsamt och vackert mot naturen. Kram

  • Reply
   Lena
   30 maj, 2021 at 09:23

   Tack, vad roligt att du gillar det.Jaa, visst är det vilsamt och vackert!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.