trädgård

TORNSALLAD VÄXER I VÅRA ODLINGSLÅDOR

Tornsallad, har ni hört talas om det? Nähä. Inte vi heller!

Tornsallad växer i våra odlingslådor
Tornsallad växer i våra odlingslådor

Vi har ju några odlingslådor på tomten sedan tidigare. Vissa saker växer år från år och andra sår vi såklart nytt varje år. Gräslöken är sån som växer år från år. Rädisor, morötter och sallad är sånt som vi brukar så varje år. Men i år visade det sig att en salladsplanta (kan man säga så?) klarat sig över vintern och började växa i våras. Vi har plockat en hel del blad från den till våra middagar. Sen har jag låtit den växa. Jamen hur galet kan en sallad växa?!

Bilderna tog jag för en månad sen så det ser helt annorlunda ut nu. Det är rädisor i de två raderna mellan persilja och gräslök. Det är från samma påse och jag sådde samtidigt. Så märkligt att de växt så olika. Den enda anledningen jag kan komma på är att den ena raden kanske är för nära gräslöken.

Idag är det fredag och näst sista veckan innan semestern är snart slut. Det har blåst som attan inatt så jag har haft svårt att sova. Vi vaknade idag till mulet väder och det blåser fortfarande ordentligt. Kanske kan det bli ett liiiite svalare arbetsväder idag.

Ha en toppenfredag!

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.