livet

Inspirerande seminarium

Var inbjuden av Civilekonomerna till s k Kunskapsdagar i måndags. Sex seminarium var inbokade. Efter önskemål från er så berättar jag om guldkornen, utifrån mitt perspektiv.

 • Teamet – en del gammal skåpmat, men ger ändå en kick. Skillnaden mellan team och arbetsgrupp är teamets bästa/individens bästa, ömsesidigt ansvarstagande/eget ansvar, god disciplin/bristande disciplin, ömsesidigt engagemang i varandras framgångar/?! m m.
 • De sju kommunikationssynderna – dagens höjdpunkt. Döma o nedvärdera. Hinta & pika. Vara vag & diffus. Att skylla ifrån sig. Klaga & Gnälla.Tankeläsa. Dubbla budskap.
 • Hållbara chefer – presentation av forskningsresultat. En hållbar chef har ett tydligt uppdrag, god självinsikt och tar tid för egen reflektion och utveckling. 
 • Stärk ditt och organisationens varumärke. Vikten av att hitta en röd tråd i sitt liv, vad man brinner för, värderingar o s v. Detta bör stämma överens med arbetsgivarens värderingar. We make good things when we do things we like.
 • Satsa friskt – en annan av dagens höjdpunkter. Detta handlade om andningen och vikten av den. Fick göra övningar som gav resultat efter någon minut. Andas in genom näsan och pressa ut genom munnen, länge. (Hade jag ju visserligen hört förut). Håll för näsan, skaka huvudet upp och ner (kan ju se lite konstigt ut om man gör det bland folk), detta vidgar luftvägarna.
 • Hur får vi mod att våga mer mod är vår förmåga att möta faror och hinder utan att ge vika för rädslan (tänkvärt). Tankar påverkar känslor, som påvekar handling, som påverkar känslor, som påverkar tankar. Denna rundgång funkar både som negativ och positiv spiral. Så, vill du förändring sätt igång positiva tankar så får du en positiv känsla vilket gör att du agerar.

Må bäst!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  helenasenklavardag
  30 september, 2012 at 04:03

  Vilket roligt seminarium! Skulle jag vilja varit på!
  Kram Helena

  • Reply
   Lena
   1 oktober, 2012 at 05:23

   Ja, det var kul.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.