trädgård

Favoriter i trädgården

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

En Alunrot gör sällskap med Bloddracena och en palm utanför köksdörren. Alunrot är en av mina favoriter i trädgården. Har både utplanterade och i kruka. Dessa köpte jag i början av maj. Små taniga plantor då. Nu så frodiga och härliga.

De finns i en oändlig massa nyanser från grönt till mörkt röd. Dessutom är de väldigt tåliga. De har stått mot en södervägg denna tokvarma sommar och de klarar också kyla bra. Om de står i kruka behöver de förstås komma in i ett garage eller liknande under vintern.

Den stora utmaningen är flytten mellan garaget vintertid och utemiljön på våren. Ska bli spännande att se hur det går med kommande utmaning!

Må bäst!

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Helén i Vilrummet
  11 september, 2014 at 08:22

  Fina!
  Ååååå, jag älskar grodan 🙂 Var har du hittat den?
  Kram Helén

 • Reply
  helenasenklavardag
  11 september, 2014 at 04:35

  Alunrot är så fina tycker jag. Hoppas mycket klarar sig i vinter för nu har jag mycket som måste flyttas in. Kram Helena

 • Reply
  Katarina
  11 september, 2014 at 09:40

  Hej hej!
  Men ååå så snyggt!
  Jag är så sugen på att fixa höst på verandan men jag tänkte att jag skulle städa först och köpa blommor sen… brukar alltid göra tvärt om så blommorna brukar hinna vissna innan jag fått ner dem i krukorna…
  Kram Katarina

 • Reply
  ullis
  11 september, 2014 at 11:40

  Ja det ska bli spännande, jag har ingen Alunrot men olivträden brukar inte heller gilla omvändningen alla gånger. Ska också höstfixa lite ute men det blir nog om ett par veckor. Jag pluggar tull undersköterska nu, på distans.

  Kram ullis

 • Reply
  ullis
  11 september, 2014 at 11:43

  Grattis till reservplatsen också 😉 blir det i helgen då som du får veta om du får en plats eller inte?

  kram ullis

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.