trädgård

TRÄDGÅRDS-MAKE OVER PÅ GÅNG

IMG_5117

Vi håller på att för fullt planera för ett rätt stor insats i trädgården. Vi har hyrt en liten grävmaskin och en liten lastmaskin till början av semestern. Hela långsidan längs poolen och lika långt till kommer att få en make over.

Vi har ju valt att behålla naturen i trädgården så långt det är  möjligt. Vi har format trädäcket efter stenarna så att det ska se ut som att det liksom flyter ut i skogen. Och vi har också mycket stenläggningar och stensättningar.

 

IMG_5082

 

IMG_5278

Nu har vi enats om hur det ska se ut på den sida vi sparat. Sidan längs poolen. Istället för de här hastigt uppsatta knasiga och (enligt oss roliga) och (enligt dottern fula) cirkus-familj-spalje-staket ska det bli en häck på minst 13 meter, kanske uppåt 30 meter. Först måste vi bygga som en låååång kruka. Vi kan alltså inte gräva neråt utan måste bygga uppåt. Framför häcken, mot poolens långsida, är det tänkt en plantering på ungefär 24 kvm. Jisses vad med perenner det finns som är fina. Det gäller att solla ut de som vill ha det soligt, är lättskötta, inte skräpar så mycket, passar ihop färgmässigt och stilmässigt. Puh! Lyxproblem, jag veeeet!

 

IMG_5085

En jätteviktig detalj i en trädgård är ju även belysningen. Jag har hittat en sida som verkar superbra. Kolla in Belysningsdesign här . Finns ju huuuur mycket som helst. Både för inomhus och utomhus användning.

 

 

IMG_5264

IMG_5279

Vi har fasadbelysning runt om huset, och slingor i paviljongen och nån enstaka lampa till. Men vi ska ha typ vägglampor på spaljestaketet vid matbordet. Och några pollare vill vi ha. Kanske även nån uplight mot nåt högt gräs vore snyggt nånstans. Hmm, och en terassvärmare vore ju mysigt i paviljongen också…

Må bäst!

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  mittgodastefinaste
  23 juni, 2015 at 06:47

  Gud så snyggt att ni lämnat naturen kvar sådär vid poolen! Det låter supersnyggt som du beskriver med häcken!

  Kram Jenny

 • Reply
  Johanna
  23 juni, 2015 at 08:37

  Kul att göra om, härligt med pool.

 • Reply
  Eva
  24 juni, 2015 at 09:41

  Ser verkligen fram emot att få se resultatet av make-overn! Å vilken dag som helst kraschar jag in med gubben min, så jag kan fresta honom med hur en trädgård ska se ut. Här planeras det annars bara var jag ska placera ut två pallkragar för blomster, som förmodligen hamnar på galen plats i alla fall. Sliter mest med ogräset kirskål annars och grannens ovilja att göra fint mot vår tomt. Äh, nu blev det mycket negativt! Säger bara det Doug Seegers! 😉 !

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.