bygga nytt trädgård

SEX PROJEKT PÅ GÅNG I SAMMA BILD

Ni kanske undrar vad vi gör när jag säger att vi jobbar ute hela tiden. Och aldrig verkar bli klara. Vi har några projekt på gång, kan man säga. Tänkte jag skulle visa lite av det.

Sex projekt på gång i samma bild

Jag fick en fråga på Instagram (av @huset__vid_skogsbrynet ) om vi har några projekt på gång. Om vi har! Jag fotade åt ett håll och konstaterade, och skrev i stories där, att det är fem projekt i samma bild. Sen kom jag på att det faktiskt är sex projekt.

Här i bild ser man tre projekt. Det första är det gamla uthuset som vi började renovera för två år sedan, innan vi byggde nytt hus. En långsida och en kortsida med fönster är klart. Bara lika mycket till plus taket kvar. Där på hörnet bakom blommorna ska vi montera en utedusch. Det var projekt nummer två. Och projekt nummer tre är att göra en trappa från trädäcket ner mellan tuija och arbetsbänken. Där är en dörr till uthuset.

projekt på gång

Här är projekt nummer fyra. Att göra klart den där tårtbotten i trädäcket. Mellansonen hjälpte oss en bit. Men det blev lite kort varsel när han dök upp, så Andreas hann inte tänka till på den blivande trappan intill, så vi får tyvärr ta bort trallvirket och göra en ny vinkel. Det är verkligen inte lätt när det är så konstiga vinklar på vårt hus och att ta hänsyn till avståndet till andra byggnader och höjdskillnaden emellan dem.

Då var det projekt fem. Det ”lilla” projektet. Där den gamla loungsgruppen står. Där borta håller vi på att bygga ett uterum. Några av stolparna är uppe och de två största väggarna är uppe. Väggarna ska isoleras och sättas panel på insidan också. Jag ville gärna ha isolerat för att få den där dämpade och ljudisolerade känslan. Och kanske ger det lite mera värme mot norrsidan på vårkanten. Den lilla väggen gjorde vi klar i söndags efter att bilden togs. Ovanför den lilla väggen ska vi ha ett långt öppningsbart fönster. Och kanske fönster ovanför den högre väggen. Kanske ska den väggen vara lite högre eller kanske blir den heltäckande. Det är lite så vi jobbar. Vi kommer på idéer och ändrar oss vartefter saker växer fram. Och här i framkant ska det bli heltäckande skjutdörrar i glas förstås. Vilket årtionde som helst 🙂

Det sjätte projektet då. Det jag kom på efter att jag publicerat på Insta. Det syns i första bilden även det. Det är ju stenläggningen. Det syns lite av gruset mellan den gamla stenterassen och trädäcket. Vi ska lägga en stengång runt halva huset. Den lilla detaljen glömde jag först 🙂

Man kan ju undra varför vi har så många projekt på gång samtidigt och hattar hit och dit. Mycket beror på den tid man har just då, eller om materialet är färdigmålat. Och vädret förstås. Det där förbaskade regnandet av och på sup i kvarten. Eller ibland är det ingen idé att göra nåt större ifall man ska åka iväg på nåt om en stund. Så det är inte så konstigt att det går sakta. Även om vi jobbar hela tiden. Typ.

Det var sex projekt det. Sen har vi såklart ett antal andra projekt som inte syns i bild… Både påbörjade och inte påbörjade. Häpp!

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.