trädgård

KLÄTTERVÄXTER OCH ETT TRÄD HAR PLANTERATS

 

Igår tog vi en tur till handelsträdgården för att införskaffa lite klätterväxter till pergolan i skogen.

 

IMG_6102

Pipranka

IMG_6103

Kameleontbuske

Jag funderade på Humle eller Pipranka eller Blåregn och samma sort i varje hörn. När vi diskuterade med ägaren så blev det lite ändrat. Humlen gick bort direkt eftersom den ju vissnar ner på hösten. Då får man antingen ta bort alla torra grenar (som man kanske bundit fast) eller så får de sitta kvar (vilket ju inte är så snyggt). Blåregn är lite av en slow starter så den gick bort också. Tålamod är ju som bekant inte min bästa gren.

 

IMG_6104 IMG_6105 IMG_6106

Sen tipsade han om Kameleontbuske. Den hade jag aldrig hört talas om innan. Han visade i deras perola hur Pipranka, Humle och Kameleontbuske växte ihop. Så coolt. Kameleonten gör precis som det låter, ändrar färg. Just nu är den rödskiftande. Det slutade med två Piprankor och två Kameleontbuskar i vardera hörn. Vi ska flytta dit Skogskaprifolerna också. Och skyffla ut en massa täckbark för att täcka gruset och upp med lite gardiner.

 

IMG_6108

Sen blev det också ett bigareau-träd som vi hade förberett för. Och sen kom det berömda varje-dags-regnet.

Må bäst!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Louise - vitmossa
  27 juli, 2015 at 07:55

  Ja, det där regnet kommer man definitivt minnas från denna sommaren!

  • Reply
   Lena
   29 juli, 2015 at 05:31

   Eller hur! Välkommen hit och välkommen tillbaka, förresten!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.