trädgård

VI TROR DET BLIR BRA

 

IMG_6125 1

När det blev kväll igår hade vi fått upp alla brädor och grundmålat baksidan. Framsidan var redan färdig med grundfärg. Kändes värt att lägga de extra kronorna. Vi har byggt ett lite lägre staket i framkant så att man ser när man ska köra ut med bilarna.

IMG_6124

Det är inte på nåt sätt så att vi vill avskärma oss från grannarna. De är hur trevliga som helst och stör oss inte det minsta. Grejen är att vi kände att vi behövde dels ljus och dels grönska eftersom garageuppfarten är så stor och så hård med asfalt och sten. Kom att tänka på vinrankorna vi hade i förra huset. Så föddes idén. Dessutom tyckte de tanken var bra, när vi pratade med dem innan. Så behöver ni inte fundera på det, om det nu var nån som gjorde det.

Så här får ni föreställa er belysning högst upp på staketet och vinrankor och Backtimjan. Vi tror det blir bra.

Må bäst!

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Ekenäsliv
  29 juli, 2015 at 04:48

  Jag tror det blir jätte bra 🙂
  Är ert hus det svarta då?
  Kul med lite projekt!

  Kram Anna

  • Reply
   Lena
   29 juli, 2015 at 05:29

   Japp, det är vårt garage. Eller brunsvart om man ska vara riktigt petig, hihi. Jag tvingade färghandeln att blanda nio gånger innan jag fick kulören som jag ville. Ibland är jag lite galen. Men jag hade ju en kulör i huvudet som måste ut!

 • Reply
  Anneli
  29 juli, 2015 at 04:54

  Jättesnyggt! Min syster och hennes man har gjort liknande från sin car-port mot grannens tomt. Kanske sätter jag något liknande på min altan på baksidan av huset där insynen från grannen ny skyddas av alltför övervuxna buskar.

  Ha en fin kväll!

  Kram, Anneli

  • Reply
   Lena
   29 juli, 2015 at 05:27

   Tack, Anneli!

 • Reply
  Eva
  29 juli, 2015 at 05:52

  Heja Ni! Ni är så kreativa och har såna härliga idéer!
  Kram på er!

  • Reply
   Lena
   29 juli, 2015 at 06:00

   Haha, och ibland blir vi lite trötta på oss själva att vi aldrig slutar få idéer! Vi hinner ju typ inget annat. Och tusen pågående projekt är riktiga energitjuvar! Så skönt att vi betat av ett antal i sommar. Vi vill ju hinna vara lite sociala också…

 • Reply
  Åsa
  6 augusti, 2015 at 06:09

  Hej, vad fint??hur högt är planket där det är högst? Sökte ni bygglov? hur långt är det totalt? Vad är dimensionen på plankorna och stolparna? förlåt att jag frågar så många frågor, hälsar Åsa

  • Reply
   Lena
   6 augusti, 2015 at 08:06

   Kul att du gillar det! Staketet är 2,06 på högsta stället och 1,1 på lägsta. Det är ungefär 16 meter långt har jag för mig. Dimensionerna på brädorna är 22×170 och 22×95. Det krävs inget bygglov för staket. Det krävs bygglov för plank. Eftersom detta är ”genomsiktligt” så är det staket. Så har vi tolkat det i alla fall och det är ju olika i olika kommuner. (Så jag säger inte att det är bara att bygga på, alla måste ta ansvar för sitt).

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.