Lata dagar kräver lättfixad lunch. Särskilt sånt som kan fixas på morgonen eller redan dagen innan.
En solig morgon snodde jag ihop några tunnbrödklämmor.
Jag skar några kokta kalla färskpotatisar i mindre bitar.
Och hackade 2 hårdkokta kalla ägg.
I en skål blandade jag 1 dl turkisk yoghurt, 1 dl creme fraiche med hackad matjessill (1 liten burk, 200 g) och massor med hackad gräslök.
Sen rörde jag försiktigt i potatisen och äggen.
Jag bredde fyra tunnbröd med smör och sedan strök jag på röran. Tänk på att inte ha på röran hela vägen ut i kanterna eftersom det då pressas ut.
Stoppa in i kylen och ha färdigt när det är dags för lunch eller ta med i utflyktsväskan. Gott med alkholfri öl till!
Må bäst!
7 Comments
Camilla
20 juli, 2016 at 06:54Låter gott! Ska testas, kul med variation på vår ”standardklämma” lax med pepparrotsost! Tack för tipset!
Lena
28 juli, 2016 at 05:22Du att du gillar receptet!
Annika
20 juli, 2016 at 07:59Gott och smidigt! Härligt att sommaren äntligen visar sin soliga sida. Ha en fin dag Kram Annika
Lena
28 juli, 2016 at 05:22Verkligen härligt!
TUNNELN TILL PARADISET - Gott för själenGott för själen
26 november, 2017 at 07:58[…] en härlig rastplats slog jag läger för ett tag. Jag hade lyxat till det med tunnbrödklämmor och öl dagen till ära. Ibland är det värt att bära några extra […]
REVANSCH PÅ FJÄLLET - STÄDJAN - Gott för själen
25 juni, 2019 at 07:17[…] på varandra och skapat en mysig, vindskyddad gryta på toppen. Där satte vi oss. Jag tog fram tunnbrödklämmor med sill-, ägg- och potatishack. Och alkoholfri öl. Gissa om det var […]
SJÖTORP - BÖRJAN PÅ GÖTA KANAL - Gott för själen
27 juli, 2021 at 04:10[…] hade med oss tunnbrödklämmor i matsäcken som vi inte hunnit äta upp, så de stoppade vi i oss i skuggan. Toppade sen med en […]