livet

ELDKORG ÄR ETT HIMLA BRA PÅHITT

 

Jag gillar enkla, men smarta lösningar på saker och ting. Eldkorgar är ett typiskt sånt exempel. Ett himla bra påhitt, tycker jag.

 

En eld, i olika former, är rogivande och fascinerande att titta på.

 

Att tända en liten brasa i mörkret för att ljusa upp. Att tända en liten brasa för att värma sig. Eller att tända en liten brasa för att välkomna gäster.

 

Eller som här. Att höja mysfaktorn. En härlig sensommarkväll. 8 september. Vi hade skördat egna grönsaker som fick bli tillbehör till middagen. Några blev över. Vi satt ute i timmar och myste. Fyllde på den ena vedklabben efter den andra. Njöt av en eldkorg. Ett riktigt bra påhitt!

Må bäst!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Maria -Wikers Liv
  23 januari, 2019 at 07:12

  Ja visst är de smarta! Så mysigt med eld ju!
  Vi eldade i vår på julafton, när våra barn kom hem.
  Vi köpte den ett år på Valborg, när vi inte hade lust att gå till en ”offentlig” brasa 😉 Perfekt!
  Tusen tack förresten, för din feedback om köksmaskin! Jag ska läsa på lite mer vad jag har för behov, så får vi se vad det blir.
  Kram och ha en fin onsdag!
  /Maria

  • Reply
   Lena
   24 januari, 2019 at 08:27

   Ja, det är så mysigt att bli välkomnad så!

 • Reply
  Sallys hus
  23 januari, 2019 at 01:45

  Hallå där och tack frö påminnelsen…;)
  En sån där har vi ju med någonstans…hade nog nästan glömt bort hur mysigt det är! Såg nån smart variant där man kunde lägga på galler också..för att grilla korv..;) då kunde ju korven ligga där o liksom vänta på gästerna när de kommer….så de inte ens behöver komma in för att få middag…..hahaa….torr humor…jag veeeeet…;) Så måste jag ju säga nåt igen om dina naturbilder…alltså WOOW Lena…du är så himla duktig!! Jag vill liksom med o gå där runt sjön…SÅ fina! Å trött…ja jag hörde att man tydligen kan bli trött av att vara i förklimaktieriet….visste inte ens att det fanns något FÖRklimakterie….men där kan man tydligen vara i 7 år….SJU ÅR….fast det kanske förresten var mer att man sover dåligt och därför blir trött…misstänker att jag varit i nåt slags FÖRe FÖRklimakteriet som sen övergått till bara FÖR…..haha…jag har ju sovit dåligt de senaste typ 10 åren…eller kanske ännu längre…hur som så ska det tydligen finnas nån slags gele man kan smörja på armarna innan man ska sova…så ska man tydligen sova som en klubbad…
  Hmmm…undrar just vad det är för nåt i den…;)

  Å mor-dottermys…..finns ju knappt nåt bättre och ni hade verkligen en urmysig dag. SÅ länge sen jag var på loppis…det är ju så kul att skrota runt oavsett om man handlar eller ej.
  Stor kram fina du.
  Katarina

  • Reply
   Lena
   24 januari, 2019 at 08:27

   Hahaha, jamen det där med korven till gästerna låter ju toppen! Vilken bra idé! 🙂

   Jag har tom hört att man kan vara i klimakteriet i 10 år! Usch! Men jaa, förmodligen är det en del symtom på detta tillstånd.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.