livet

VÅR NYÅRSAFTON 2018

 

Jamen här kommer det då till sist. Inlägget om vår nyårsafton 2018. Ett av de största nöjena med nyårsafton är ju att duka lite extra fint. Det fattar ju vem som helst. Så här kommer lite bilder från det och självklart även maten… och en spännande dryck.

 

Dukningen

 

Nyårsafton 2018

Nyårsafton 2018

Jag grundade med en svart duk (= bomullstyg på löpmeter från IKEA) för att få skön stämning. På ena änden av bordet placerade jag sen två små speglar (IKEA) med hattar på (ICA Maxi) som dekoration istället för att ha dem på huvudet. Hittade ett gammalt ljus från Voluspa med crisp champagne-doft. Tyckte det var passande 🙂 Kompletterade med mini-guld-paket och guldkulor.

 

I andra änden av bordet placerade jag även där små guldpaket, guldkulor  och stjärnor.

 

Tillsammans med svarta ljusstakar med guldljus och en liten miniskog med tulpaner och blåbärsris.

 

Dukade med A’s fina svarta tallrikar, vinglas, champagneglas och lite vatten till vinet för min del. A tycker inte att han är nån kamel så vatten är inget för honom 🙂

 

Plock innan middagen

 

När vi kommit från nyårsaftonspicknicken och fika hos svärisarna och det var dags att börja med middagen så dukade vi fram lite plock och hällde upp det första glaset champagne. Plocket bestod av seranochips med dipp och osttryfflar. Så gott! Åtminstone seranochips med dipp kommer vi att göra igen.

 

Förrätten

 

Sen brakade middagen lös. Vi gratinerade hummer med kryddsmör och parmesan. Örtagårdssås och parmesansticks (som blev lite för tjocka) på sidan om. Till det blev det ytterligare ett glas champagne.

 

Varmrätt med spännande dryck

 

När varmrätten var klar var jag redan mätt så jag orkade bara hälften av det här! Pepparstekt oxfilé, potatiskaka, morotskräm, smörstekt ostronskivling och färska sockerärtor. Supergott!

 

Till den hade vi en spännande dryck. Jag hade köpt den här fina flaskan i Tyskland. Det stod rosso på flaskan och inte mycket mera. Men kul att testa nåt nytt rött och tänkte att den skulle vara lite festlig till nyårsafton. Och festlig det var den! När A tog bort det guldiga locket satt det en kapsyl under?!?! Och det pyste när han öppnade!!! Det var bubblor!!! 🙂 Vi har aldrig ens hört talas om mousserat RÖTT vin. Det var verkligen en annorlunda bekantskap. Ett liiite sött och lätt rött vin. Funkade rätt okej till maten, men njae, köper den nog inte igen. Möjligen på kul nån gång.

 

Dessert

 

När vi flämtat färdigt efter varmrätten dukade vi fram björnbärspannacotta med vit chokladkräm. Jättegott även det.

 

Vår nyårsafton 2018

 

Satt och småpratade ett tag. Vi dukade sen undan och snyggade till lite i köket innan det var dags att gå ut. Tog med oss ett varsitt glas champagne ut för att skåla in det nya året och titta på fyrverkerier.

Så. Det var vår nyårsafton 2018. Spännande att se vad året kommer att innehålla!

Må bäst!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Stina
  14 januari, 2019 at 06:43

  Haha, rött bubbelvin råkade jag också köpa I Tyskland. Det var för närmare 30 år sedan och vad jag minns var det inte speciellt gott

  • Reply
   Lena
   14 januari, 2019 at 09:01

   Hehe, njae, godare vin har vi ju druckit 🙂

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.