trädgård

NÄR MAN HITTAR SKATTER I SOPHÖGEN

När jag hittar skatter i sophögen så händer det nåt i kroppen. Känner ni igen känslan? När man plockar sak efter sak för att slänga på Återbruket och plötsligt får man se ett litet hörn. Man håller andan och sakta borstar bort grus, torkat gräs och spindelnät.

Att hitta skatter i sophögen är bland det bästa!
Att hitta skatter i sophögen är bland det bästa!

Så var det i helgen då vi jobbade ute i trädgården och i uthuset. Jag fick syn på ett litet hörn av de här gamla tegelpannorna. Höll andan, borstade av dem med arbetshandsken, flämtade till och sa till Andreas ”de här får du inte slänga, de är ju jättefina”. Han log lite kärleksfullt och skakade på huvudet åt mina knasigheter att vilja spara det som han tycker är skräp. Men han låter mig hållas. Han har nog insett att det är bäst så.

Och kolla här då. De här gamla fina rostiga färgburkarna dök upp under en massa bråte. Hur coolt blir inte det att plantera några små söta blommor i dem. Älskar tanken på den kontrasten!

De här gamla tegelstenarna har jag fått tidigare från mina föräldrar. De har fått vara med en hel del i ”utredningen” i trädgården. Så fina!

Efter två dagars utearbete bland annat med att bära en massa stenar så har jag rejäl träningsvärk idag. Så skön känsla efter lite kroppsarbete. Men idag är det måndag igen och det blir mest fingrarna som får träna sig genom att springa över tangentbordet.

Och fasadfärgen som vi testade igår då? Nä, vi är inte riktigt nöjda ännu. Det blir till att köpa en annan brytning tills den där perfekta kulören dyker upp.

Ha en bra start på veckan, vänner!

Må bäst!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    ulrica
    25 mars, 2020 at 11:30

    Njae.. jag har nog dessvärre inte samma öga som du där, men jag vet hur jädra fint det blir när du har hittat ett hem åt de där ”skräpsakerna” så jag kan inte annat än vara djupt imponerad över ditt öga för inredningsdetaljer.
    KRAAAM

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.