inredning

VI HAR FÖRBERETT FÖR PÅSK

Vi har förberett för påsk här hemma i lägenheten. Egentligen har jag ingen lust med nåt sånt alls. Längtar liksom bara till nya huset. Och jag längtar tills vi kan leva ett normalt liv och umgås med familjen på ett vettigt sätt.

Förberett för påsk

De vackra porslinsäggen fick bli kompisar med Ernstvasen med lite vass i och Trägubben. Gillar kontrasten mellan de här sakerna.

Förberett för påsk

Det prickiga, randiga och guldglittriga äggen köpte jag på en av våra resor till Tyskland för ett par år sedan och de helvita äggen köpte jag på Asplunds blomsterhandel.

Vi har också plockat fram lite påskpynt på soffbordet. Eftersom vi inte längre har egna björkar, och eftersom man inte får bryta kvistar i skogen utan markägarens lov, så köpte vi ris på Härnevi plantskola och satte ner i Kählervasen. Den handgjorda tuppen tycker jag jättemycket om. Den fick jag av mamma och pappa för många år sedan.

Den här då! Jag skrattar lika mycket varje gång jag tar upp den. En bakfull uggla, liksom. Älskar den. Minns inte riktigt, men jag tror jag köpte den på Åhléns för många år sedan.

Förberett för påsk
Förberett för påsk

Sen fixade jag ett litet rede. En krans av fjädrar och några ägg.

Trots att jag inte har nån lust att pynta så är det ju ändå trevligt. Att ha förberett för påsk ger mig en känsla av att skynda på tiden lite. Skynda på tiden tills vi får flytta in. 🙂

Må bäst!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Karin
  31 mars, 2021 at 09:21

  Fint och vilken härlig samling ägg. Jag saknar Asplunds blomsterhandel från när jag arbetade i din stad. Det har faktiskt hänt att jag har åkt förbi där på väg till Stockholm. Kram

  • Reply
   Lena
   1 april, 2021 at 06:11

   Kul att du också gillar Asplunds. Den butiken är värt ett extra stopp 🙂

 • Reply
  PÅSKRIS ÄR PÅ PLATS OCH JAG ÄR REDO - Gott för själen
  1 april, 2021 at 06:44

  […] påskris är på plats här hos oss det har ni redan sett härom dagen. Men nu börjar jag bli redo för påskhelg också. Kan inte riktigt ta helg ännu eftersom jag […]

 • Reply
  PÅSKPYNT I FORM AV GLASÄGG - Gott för själen
  7 april, 2022 at 06:00

  […] här såg det ut förra året då vi bodde i transferlägenheten och gick runt och väntade på att få flytta in i […]

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.