bygga nytt inredning

LAMELLGARDINER VAR EN TOPPENINVESTERING

Lamellgardiner visade sig vara en riktig toppeninvestering när vi byggde nytt. Vi har ju en lite speciell husmodell där det inte riktigt går att sätta markis på utsidan på ett antal av fönstren så ville hitta en annan lösning.

Lamellgardiner

Vissa väljer att sätta solfilm på fönstren och verkar vara jättenöjda. Det har t ex vår målare gjort. Men det kände vi inte riktigt för.

Vi har satt terassmarkis ovanför matbordsfönstren och en så kallad zipscreen utanpå fönstren vid soffhörnan. Och vid de här höga fönstren på bilderna har vi alltså valt lameller och är jättenöjda.

Lamellgardiner var en toppeninvestering
Lamellgardiner var en toppeninvestering

Man kan välja ett antal olika utformningar. En variant kan vara gardin i ett stycke. Alltså remsor uppifrån och ner. Och man kan välja att ha en hel eller delad. Vi valde en hel upptill och en delad nertill.

Eftersom vi har dubbla terassdörrar med fönster på vardera sida så kändes det bäst att ha delbar gardin. Om vi hade haft en hel så hade sån stor del av gardinen fått lov att dras ifrån när man skulle gå ut eller in.

Vi har valt att motorisera och att sätta solvakt på alla tre solskydden och vi har satt vindvakt på terassmarkisen. Solvakten gör att gardinen/markisen dras för när solen faller på ett visst sätt och dras bort när solen försvinner. Och vindvakten drar in terassmarkisen då det blåser för mycket.

Lamellgardiner var en toppeninvestering

Jag gillar att det är en flexibilitet i den eftersom man kan välja att ha lamellerna helt vinklade så det inte blir något insläpp alls. Eller så kan man välja att vinkla de lite grann åt ena sidan eller andra sidan. Och man kan välja att ha helt fördraget. Eller så kan man göra som på bilderna, att ha helt fördraget upptill och lite grann nertill.

De funkar jättebra som solskydd. Extra bonus är att det blev vansinnigt snygg med de där, tycker jag. Det behövs inga gardiner där inte.

(Eftersom det bara är några dagar efter inflytt som bilderna togs så ser det lite halvfärdigt ut. Kablarna ska förstås sättas lite bättre, tavlan ska upp på sin plats och en annan matta framför dörren ska införskaffas tror jag. Så ni får ha lite överseende).

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.