inredning

MÅLA MÖBLER ÄR ETT NYFUNNET NÖJE

Att måla möbler är ett nyfunnet nöje för min del. Eller egentligen kanske jag inte tycker att det är så stort nöje prick hela tiden när jag håller på eftersom jag har världens sämsta tålamod när det gäller sånt där. För att lösa det så fokuserar jag på slutresultatet och då blir det kul! Smart sätt att lura sig själv.

Jag hade en gammal hylla som inte var så kul. Den är nog drygt 15 år gammal och rätt sliten. Dessutom gillar jag inte färgen på träet. Däremot är det en riktigt bra kontorshylla så jag bestämde mig för att behålla den och måla om den.

Jag åkte givetvis in till bästa färghandeln Ackes färgcenter för att få råd och köpa det jag behövde. Jag lyssnade och nickade snällt för att jag vet att de råd jag får där är toppen. Och jag vet att de inte försöker sälja på mig något onödigt. Målartvätt, slippapper, grundfärg, snickerifärg och penslar åkte ner i påsen. Sen var det bara att ladda mentalt för en arbetsinsats som skulle kräva tålamod. Bara att skruva bort alla beslag och hyllfästen krävde ju sitt, kan jag säga.

Måla möbler

Bredde ut papp och reglar på marken och bar ut hyllan med hjälp av Andreas. Jag tvättade sen med målartvätt och ruggade upp ytan eftersom det var en lackad yta innan. Tvättade av igen för att få bort slipdammet. Sen kom det lite roligare.

Att måla grundfärg är nästan det roligaste. Det går fort, det behöver inte bli så fint så man behöver inte vara så noga och man ser snabbt resultat. Det var inte världens bästa arbetsställning att hålla till på marken för att först skruva bort allt, tvätta, slipa och grundmåla direkt efter varandra. Jag blir vansinnigt trött i ryggen numera.

Skönt att måla möbler utomhus. Det gäller att det inte är för varmt bara!
Skönt att måla möbler utomhus. Det gäller att det inte är för varmt bara!

När grundfärgen torkat och det var dags att stryka på snickerifärgen så höll jag till på matbordet ute istället. Vi valde samma kulör som det är på väggen i kontoret. Som för övrigt är samma kulör som hall, vardagsrum och kök också. Varför ändra ett vinnande koncept, liksom.

När jag var in till Ackes för att köpa mera färg så beklagade jag mig lite för att snickerifärgen var lite svårare att måla med jämfört med fasadfärg. Fick förklarat att snickerifärg normalt sett ska flyta ut bra och kännas lätt att använda och att min upplevelse troligen berodde på att det var så varmt. Ja, inte så konstigt när jag stod i solen och målade. Visserligen på kvällen, men det var rätt varmt. När jag sedan målade under lite bättre förutsättningar så gick det strålande lätt! Ännu en bra tanke från bästa färghandeln!

Det här med att måla möbler är ju rätt kul ändå!
Det här med att måla möbler är ju rätt kul ändå!

Och är jag nöjd då. Jomen det här med att måla möbler är kanske inte så tråkigt ändå när allt kommer omkring. Det blev ju rätt bra. Eller väldigt bra till och med! Faktum är att jag målat ännu en hylla efter att den här blev klar. Perfekt sommarsysselsättning! Brukar du måla möbler?

Må bäst!

You Might Also Like

3 Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.