livet

ETT MIGRÄNANFALL SLOG UT MIG HELT

Jag hade tänkt göra ett inlägg igår morse, men ett migränanfall slog ut mig helt. Det är väldigt sällan det händer nu för tiden, som tur är, eftersom jag vet vad jag oftast får det av.

migränanfall slog ut mig

Jag får det oftast av citron, lime, askorbinsyra (finns i köpekakor och köpebröd) osv. Men det händer att jag får det ändå, utan att jag förstår varför.

Jag gick upp som vanligt för att åka till jobbet en torsdag, då vi har obligatoriska kontorsdagar. Medan jag gjorde i ordning frukostgröten började flimret framför ögonen och synfältsbortfallet.

migränanfall slog ut mig

Ibland stannar det vid bara vid det, men ibland kommer även den galna huvudvärken. Jag snabbade på att få i mig gröten och gick sen tillbaka till sängen. Tänkte att, om jag vilar lite till så kanske det inte blir nåt mera. Hoppades in i det sista på att värken inte skulle komma.

Men jodå det gjorde den igår, med dunder och brak. Först kom den smygandes. Andreas ställde in ett glas vatten, ett glas juice och en hink åt mig, och åkte till jobbet. Jag satte luren på ljudlöst och somnade. Kommer ihåg i migrändimmorna att jag var sjöblöt av svett och spydde ett par gånger. Jag brukar bara sova nån timme eller två, men jag vaknade vid halv två!!! Fick en chock. Jag som i princip aldrig brukar kunna sova på dagen. När jag vaknade hade det värsta släppt. Nån minut senare kom Andreas hemstörtandes från jobbet för att kolla att jag levde eftersom jag inte svarat på sms eller när han ringde. Gulligt av honom!

migränanfall slog ut mig

Jag kvicknade till lite när jag väl fick lite lunch och kaffe i mig, men hade fortfarande lite huvudvärk och var helt skakis resten av kvällen. Jobbade en timme för att stöka av det viktigaste, men tog det lugnt i övrigt. Jisses! Det var ett migränanfall som slog ut mig helt, kan man säga. Tur att det kommer så sällan. Jag har bara haft det två gånger sen vi blev tillsammans för 4,5 år sedan.

Idag är jag piggare, men har lite ont i huvudet fortfarande. Men absolut inte så mycket. Det får bli ett antal arbetstimmar innan vi avslutar arbetsveckan. Kanske blir det bubbel med bubbel annars blir det kanske bubbel med brasa här vid soffbordet i kväll. Vi får väl se vad vi tycker om vädret.

Önskar er en bra fredag!

Må bäst!

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Butta
  20 maj, 2022 at 06:15

  Samma här, låg också med migrän, men gör det betydligt oftare🤕 Jag har en medicin som heter Zomig Nasal, engångsspraydosetter som man tar isär och sedan sprutar upp i näsan, mycket bra effekt👍! Jag har det på recept, för högkostnadsskyddet, men det finns receptfritt i småförpackningar. Det som kan utlösa migrän, förutom mat, är ju också väderväxlingar.

  • Reply
   Lena
   21 maj, 2022 at 09:20

   Usch, trist att ha det ofta! Ok, tack för tips på medicin. Jaha, väderväxlingar också. Lite olika saker har jag hört, men aldrig vädret tror jag.

 • Reply
  CHAMPAGNEKVÄLL I SOFFAN OCH I BADET - Gott för själen
  21 maj, 2022 at 10:44

  […] jobba i några timmar eftersom jag har en konferens att planera till måndag. En arbetsdag gick ju förlorad i torsdags! Surt, men det är sånt man får räkna med. Tur det är lite tråkväder ute. På eftermiddagen […]

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.