hälsa & friluftsliv resor - långa & korta

BRA RESTAURANG I IDREFJÄLL – KÖTT- & FISKBAREN

Söker du en bra restaurang i Idrefjäll? Kött- & Fiskbaren är ett nytt tillskott på området. Den kända krögaren Melker Andersson har satt sin signatur på menyn. Vi hade höga förväntningar när vi bokade middag till midsommardagen nån vecka innan avresa hemifrån. Läs inlägget om vad vi tyckte!

Starten på besöket

bra restaurang i Idrefjäll

På midsommardagen hade vi tagit vandringsturen Fjället runt, duschat av oss vandringssvetten och gått de 800 metrarna ner till centrumtorget för en trevlig middag. Och en trevlig middag blev det verkligen.

Vi har haft som tradition att äta middag på restaurang på midsommardagen när vi är i Idrefjäll. Hittills har det varit på PW Kök & Bar, på Pernilla Wibergs hotell, där vi både varit nöjda och inte nöjda alls. Här kan du läsa om det. I år hade de inte öppnat för säsongen då vi var på plats så vi fick se oss om efter en annan restaurang.

Hur som helst, vår vana trogen startade vi med ett glas champagne. Det var en jätteskön och varm kväll så vi bad om att få sitta ute på terassen (som delas med värdshuset). Vi fick veta att det gick utmärkt, men de serverar maten enbart inomhus.

Inredningen på Kött- & Fiskbaren

bra restaurang i Idrefjäll

Det finns en stor lounge med fåtöljgrupper och soffgrupper…

bra restaurang i Idrefjäll

Och en bar med vansinnigt snygga barstolar!

Trevlig och sober inredning. Det finns både stora och små runda bord och vanliga fyrkantiga bord som lätt kan dukas till långbord. Jag uppskattade att det var rätt glest mellan borden. Många restauranger har så tätt mellan borden att det känns som att man deltar i bordsgrannens konversation. Men så var det alltså inte här.

Vi satte oss till bords. Enkel, men riktigt snygg dekoration och helt rätt stil för miljön. Beställde mat och dryck. Efter lite krångel och diskussion med en lite ovan servitör, och senare med hovmästaren, när det gällde rekommendation av vin, så landade vi till sist i en beställning.

Maten på Kött- och Fiskbaren

bra restaurang i Idrefjäll

Jag tog fjordlax-tartar till förrätt och Andreas tog bottenvikslöjrom. Vi var båda jättenöjda. Chablis-vinet till min förrätt var toppen.

bra restaurang i Idrefjäll

Till varmrätt tog jag minutrökt fjällröding med dillkokt färskpotatis (man beställer tillbehör som potatis och grönsaker separat). Andreas tog rotigrillad (vad det nu är) kalventrecôte. Även där var vi jättenöjda och även där passade samma chablis toppenbra till min varmrätt.

Söker du en bra restaurang i Idrefjäll?

bra restaurang i Idrefjäll
Vedstaplar, rep och växter skapar den perfekta atmosfären i restaurang-delen

Vi kände oss välkomna av hovmästaren direkt. Han styrde sin personal vänligt men bestämt. Vi fick en känsla av att han ville ha koll och att vi som gäster skulle få en bra upplevelse. Och det fick vi, både genom inredning, service, mat och dryck. Servicepersonalen gled runt och kollade av att det fanns vatten i tillbringare, frågade om det smakade bra osv. Vi var jättenöjda, båda två!

Kött- & Fiskbaren i Idrefjäll levererade! Vi kommer tillbaka nästa gång vi hänger i Idrefjäll.

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.