hälsa & friluftsliv resor - långa & korta

MIDDAGSUPPLEVELSE I IDREFJÄLL ÖVER FÖRVÄNTAN

Vi försöker alltid få en lite extra härlig middagsupplevelse i Idrefjäll då vi är där en vecka över midsommar. Någon av kvällarna vi är där har det blivit tradition att vi tar oss till en restaurang för att äta middag. Detta året överträffades våra förväntningar.

Vi hade egentligen siktat in oss på en ny restaurang som fått bra omdömen, men den skulle inte öppna förrän nån vecka senare. Vi fick helt enkelt boka in oss på Pernilla Wiberg hotell. Igen. Där har vi varit nöjda ett par gånger och mindre nöjda en gång.

Vi hade haft en jättemysig midsommarafton och tagit en kortare vandringstur på midsommardagen. På kvällen gick vi nerför slalombacken och över till hotellet. Vi blev väl mottagna och började med ett glas bubbel framför brasan medan vi tittade i menyn.

Jag gillar inredningen där. Sobert och snyggt!

Vi hade nog inte jättehöga förväntningar på kvällen, men i vilket fall så blev de långt överträffade.

middagsupplevelse i Idrefjäll

Servitören var så där lagom omhändertagande, levererade en yrkesstolthet och lotsade oss behagligt genom kvällen. Det märktes att han varit med ett tag. Till sin hjälp hade en lite yngre kille som också var helt rätt på sin plats. En naturlig talang.

Jag hade siktat in mig på den här rentartaren bara av att titta på meny, medan Andreas hade tänkt ta nåt annat. Men när servitören beskrev det här så vågade han inte ta nåt annat. Renen tillsammans med västerbottenskrämen och picklade hjortronen var fantastiskt gott. Så perfekt balanserat och en riktig höjdare! Servitören hade tipsat om ett vin till. Jag var lite tveksam, men litade på honom. Och. Såklart. Han hade rätt. Vinet lyfte rätten till nya höjder.

middagsupplevelse i Idrefjäll

Till varmrätt tog jag det vegetariska alternativet, som jag ofta brukar. Chèvre chaud med konfirmerade tomater och färskpotatis. Mmm, så vansinnigt gott det också. Vinet han föreslog skulle passa även till detta, vilket var min önskan eftersom jag bara ville ha ett glas. Och det var förträffligt även till denna rätt. Jag var fullständigt proppmätt efteråt. Andreas tog hjortytterfilé och var också supernöjd.

Servitören småpratade lite med oss. Vi berättade att vi uppskattar bra mat och bra service och att vi var jättenöjda. Jadå de fick extra dricks mot vad vi brukar ge. Denna middagsupplevelse i Idrefjäll fightas om topp 3 bland våra bästa måltider nånsin. Både detaljerna och helheten var toppen!

middagsupplevelse i Idrefjäll

Så nöjda och belåtna med kvällen gick vi tillbaka till stugan i solnedgången. Vi försökte se till att komma isäng tidigt eftersom vi skulle iväg på äventyr dagen efter. Det skulle visa sig bli en utmanande men vacker och härlig tur.

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.