hälsa & friluftsliv resor - långa & korta

MIDSOMMARAFTON 2022 I IDREFJÄLL

Vi fick verkligen en fantastisk midsommarafton 2022 i Idrefjäll. Från morgon till kväll. Från väder till mat och umgänge.

Det var varmt redan på morgonen och vi njöt av en lugn frukost på altanen. Vi förberedde lite för maten lite senare och gick sedan iväg till fäbodarna på området.

fantastisk midsommarafton 2022

Det är så fint och charmigt där. Det kan liksom inte bli mer svenskt, känns det som.

fantastisk midsommarafton 2022

Vi är väl inte direkt intresserade av stångresning och små grodor, men det blir onekligen en viss stämning med traditionellt midsommarfirande vid fäbodar, fjäll och vatten. Vi åt en varsin glass, insöp atmosfären och gick sen tillbaka till stugan.

fantastisk midsommarafton 2022
fantastisk midsommarafton 2022

Vi åt en härlig sillunch med sill, färskpotatis och silltårta. Mmm, lika gott varje gång!

Efter lunchen tog vi en promenad ner till ”centrum” på området igen. Kikade runt lite, men det mesta var stängt. När vi kom tillbaka tog vi lite mellis. Champagne med brie och jordgubbssalsa blir det varje år.

fantastisk midsommarafton 2022

Vi kopplade bara av under eftermiddag och njöt av tillvaron innan det var dags att göra middag. Grillad oxfile med ugnsstekt kryddig potatis, sparris och jordgubbssallad.

fantastisk midsommarafton 2022

Vilken fantastisk midsommarafton 2022! Soligt och lagom varmt, traditionsenligt firande, stämning, god mat och mysigt umgänge på tu man hand. Det kunde inte ha blivit bättre!

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.