livet resor - långa & korta

ETT HÄRLIGT DYGN HOS VÄNNER PÅ LANDET

Vi fick ett härligt dygn hos vänner på landet. Superhärligt, till och med. Vi kände oss väldigt välkomna och väl omhändertagna hos vänner som jag känt i drygt 40 år!

härligt dygn hos vänner på landet

De var hos oss i mars. Det kan man läsa om här. Då var det första gången Andreas träffade dem. Vi hann inte med innan husrivning, husbygge och pandemi slog till. Men nu så, nu har vi setts två gånger i år.

De bor i Uppsala och har fritidshuset i den Uppländska skärgården. Där, i gästhuset på bilden, huserade vi i helgen. Iallafall på natten. 🙂

härligt dygn hos vänner på landet

Jag är så imponerad. De köpte huset som 20+-åringar och har byggt storstuga, lillstuga, en till lillstuga. Och nu senast bastuhuset, på bilden. De har fått till det så himla mysigt.

Strax efter att vi kom dit, och hade installerat oss lite snabbt, så bjöds det på hemlagad pizza i en sån där speciell pizzaugn, ni vet. Så himla gott!

En stund senare tog vi en promenad ner till havet och hoppade i båten för en tur.

Passerade en badplats…

härligt dygn hos vänner på landet

… och ytterligare en badplats. Perfekt att kunna alternera lite, när man ska bada, utefter vad man känner för.

Vi kastade ankar en stund och bara njöt av tillvaron och ett glas rosé. Så himla mysigt! Och jodå, det är bäst att tillägga, med den typ av båt de har så får man ta ett glas även som förare.

härligt dygn hos vänner på landet

När vi kom tillbaka chillade vi lite. Nja, kanske inte värdparet för de fixade med en massa godsaker hela tiden så vi var väl omhändertagna. Vi försökte hjälpa till lite, men det gick sådär 🙂

När de inte är i stugan så reser de mycket. Den där Route 66-skylten är inköpt på plats i Santa Monica, California, när de kom ”i mål”, efter att ha åkt hela sträckan från Chicago. Kul att ha reseminnen med sig hem.

härligt dygn hos vänner på landet

I ett litet nafs hade de svischat fram en förrätt innan middagen. Jamen hur gott var inte det här då?! Det är inte klassiska chips-med-creme-fraiche-och-löjrom-och-dill. Det var pringles-chips, smetana, forellrom och dill. Vansinnigt gott! Och…

…perfekt matchat med en Cava! 10 av 10! Och lite senare blev det en grillmiddag och dessert. Mmm! Gott!

Jamen sen framåt midnatt, då vi kommit in i andra andningen, så tyckte vi det var läge att bada i den vedeldade tunnan. Sen satt vi där ett par timmar och myste. Och plötsligt var klockan framåt två på morgonsidan, då vi gick och la oss. Så kan det gå.

Vi sov så bra i lillstugan och när vi vaknade till så… jodå, då var frukosten framdukad. Efter frukost så tog vi en promenad till havet igen. Ett annat varv för att se lite annat.

härligt dygn hos vänner på landet

Som sagt, vi hade ett härligt dygn hos vänner på landet! Superhärligt!

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.