resor - långa & korta

PACKHUSET I KALMAR VAR SUPERMYSIGT

Packhuset i Kalmar levererade så bra så jag måste göra ett eget inlägg om det. Det är hotell Clarion Collection Packhuset jag pratar om. Häng med så ska jag berätta mera.

Packhuset i Kalmar

Vi hade lämnat Växjö på morgonen. På vägen till Kalmar hade vi besökt bland annat Klasatorpet där man spelade in Vilhelm Mobergs Utvandrarna. Här kan du läsa om det besöket. Med dryga 30 grader på termometern blev det sommarens varmaste dag, då vi gled in i Kalmar.

Packhuset i Kalmar

Vi checkade in på vårt charmiga hotell. Det gamla hamnmagasinet från 1700-talet är ombyggt till hotell. De lyckades riktigt bra att behålla känslan av forna tider. Så fint!

Man kunde hitta detaljer från tidigare hamnverksamhet lite här och där.

Titta så fint! Superfräscht och smakfullt överallt!

Eftersom vi var så sena att boka hotell, och det inte var så mycket kvar att välja på, så tog vi nåt bara. Typ. Sen la vi nog inte så mycket på minnet vilka typer av hotell och rum vi bokat. Vi hann liksom inte det. Så när vi klev in på rummet och fram till fönstret så blev vi ju inte direkt missnöjda när vi såg det här! Underbart!

Packhuset i Kalmar

Hotellet ligger precis på kajen så det var möjligt att äta frukost med den här härliga utsikten över gästhamnen och det öppna havet.

Packhuset i Kalmar

För de som kommer med båt kan det ju vara bra att veta vilken stad man kommit till 🙂

Det blir liksom en viss atmosfär när man ser sånt här precis utanför hotellet.

Hotellet ingår alltså i Nordic Choice-kedjan med deras Clarion Collection-koncept. Det innebär att, förutom frukost ingår också afternoon tea och middag. Ja, middag också! Det är ju såklart ingen fine dining vi pratar här, men det kan man knappast förvänta sig. Här på bilden är det Tandoori-kycklingspett och en annan dag fick vi schnitzel. Vi hade inte bokat nån restaurang innan och det var stadsfest hela helgen (vilket vi missat, det kan du läsa om i det här inlägget) så det var perfekt att nyttja det vi faktiskt betalat för. Den tredje kvällen åt vi på Öland, innan vi kom tillbaka till hotellet.

Packhuset i Kalmar

Ni fattar att man går igång när man ser det här när man drar bort gardinerna på morgonen va?!

Packhuset i Kalmar är verkligen ett hotell som vi kan rekommendera. Det ligger jättebra, både när det gäller utsikt och närhet till centrum. Trevlig personal. Rent och fräscht. Och bra mat. Vad mer kan man önska liksom?!

Blir du nyfiken? Här kan du läsa mera.

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.