trädgård

SÄTTA VÅRLÖK – OVANLIGT TIDIGT FÖR MIG

I helgen passade jag på att sätta vårlök. Det var ovanligt tidigt för att vara jag. Jag brukar snabbt trycka ner dem med kalla fingrar i frostig mark i november typ.

Sätta vårlök

I lördags, medan de målade reglarna torkade, så varvade jag med att gräva upp några hål i entréplanteringen. Närmast gatan satte jag narcisser.

Sätta vårlök

Ett steg närmare huset satte jag röda korta tulpaner med namnet Grower’s Pride. Rådjuren ska tydligen inte vara så förtjusta i den sorten.

Sätta vårlök

I nästa hål fick Porslinstulpan bo. De är också rätt korta har jag för mig och inte heller den sorten ska rådjuren vara så intresserade av.

Sätta vårlök

Ett snäpp längre in i planteringen hoppas jag på att Kungsängsliljor kommer att vaja fint i vår. Alla lökar köpte vi på Trädgårdsdagen. Fokuserade främst på de som rådjuren ogillar. Nu håller vi tummarna.

Och dessutom satte jag några lökar jag inte vet vad det blir. De har jag sparat från i våras från olika planteringar. Kanske är det påskliljor och krokus. Spännande att se om det blir nåt.

Jag läste att lökar ska sättas med 2-3 lökars djup och med spetsen uppåt. Gödsla med benmjöl runt lökarna. Täck över med jord och vattna.

När jag fått ner dem i jorden satte jag mig och väntade på att det skulle bli vår. Jag vill ju se om det blir nåt! 🙂 Att sätta vårlök är tålamodsprövande!

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.