trädgård

ODLA EGNA TOMATER ÄR HÄRLIGT PÅ FLERA SÄTT

Odla egna tomater är så härligt och inte speciellt svårt alls. Det är härligt på flera sätt.

Det uppenbara härliga är såklart att kunna äta av egen skörd en bit in på hösten. Och veta att det inte är en massa ”skit” i dem. Jag kan inte säga att vi odlat tomater helt från grunden. Vi köpte små plantor på plantskolan och planterade dem i stora krukor. Men sen kräver de ju skötsel för att det ska bli nåt. Och rätt plats.

Odla egna tomater

Stora krukor vill de gärna ha. Vi satte dem mot en södervägg. Körsbärstomater. En gul och en röd. Vatten har de fått ordentligt ungefär varannan dag när det var som varmast i somras. Sen har vi plockat och plockat, vecka efter vecka. Så här såg de ut i slutet av september då de inte mognade ute mera och jag klippte av allt. Härligt att pyssla med dem mer eller mindre hela sommaren.

Jag la de avklippta kvistarna på en bricka och där har de fått mogna. Vi kan fortfarande plocka av dem och äta till många måltider. Men snart börjar det nog bli på upphällningen. Snart är de slut. Snart finns det inte den där härliga färgprakten på köksbänken längre. Åtminstone inte i form av tomater. Brukar du odla egna tomater?

Kanske har vi tid att odla från grunden nästa år, som min dotter har gjort i flera år. Hon är jätteduktig på det där.

Idag är det en riktig höstdag ute. Ett grått molntäcke hänger över Enköping och regnet strilar försiktigt ner över trädgården. Får se vad vi hittar på idag.

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.