inredning

JULSKOG KAN VI KALLA DEN – ELLER ADVENTSPLANTERING

Julskog är ett nytt ord jag nyss kommit på. Det är ett nytt namn på den adventsplantering jag gjort i massor av år. Just till advent. Idag visar jag lite hur jag byggt upp den.

Jag började med att lägga plast i botten på korgen, ovanpå spegeln som jag alltid brukar ha där för stabilitet. Jag bad sen Andreas att borra ett hål i en kloss. Sen ställde jag på den och två klossar till för att få en lite ojämn grund i min skog. Satte ner en ljushållare och ljus i klossen med hål. Snodde ett ljus från en annan ljusstake och tände. Nej, jag hade inte ljuset tänt medan jag höll på att fixa. Det tände jag för ett lite trevligare foto 🙂

Den fina ljushållaren har jag vunnit från HR design. Kolla in här så mycket fint de har!

Sen började jag bygga på med mossa. Den mossa jag köpt för tidigare planeringar räckte inte riktigt så jag fick köpa mera. Men det går ju alltid åt.

julskog

Sen pillade jag ner minisar under mossan. Hyacinten fick stå på en av klossarna för lite höjd. och satte dit ett nytt ljus.

julskog

Sen var det bara att gå loss med ljusslinga och pynt i min lilla julskog. Lagom när skymningen föll.

julskog

Jag hittade inte kälken som jag brukar ha klapparna på. I skrivande stund har jag hittat den så jag ska lägga dit den idag.

Julskog

Min julskog ser olika ut varje år, trots att det i princip alltid är samma pynt. Nästan. Så här såg den ut förra året. Så här såg den ut 2020. Här är 2018 års version. Och så här 2013. Lite kul att titta tillbaka.

Igår uträttade vi lite saker snabbt på förmiddagen och sen jobbade vi med vårt inneprojekt. sakta men säkert kommer vi framåt. Och igår kväll tog vi en middag på stan. Tidigt. Sen hem för att ta vårt obligatoriska bad. Mysig kväll!

Och idag har vi första advent. Så mysigt. Vi har faktiskt inte hunnit få upp de sista stjärnorna ännu, så det ska vi försöka hinna med idag. Vi ska också fortsätta med projektet innan det blir adventsfika hos svärisarna.

Önskar er en fin första advent!

Må bäst!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Ulrica
  29 november, 2022 at 07:32

  Så himla fin årets julskog blev 🥰. Så kul att få se steg för steg hur den byggdes upp!
  KRAM

  • Reply
   Lena
   30 november, 2022 at 05:37

   Roligt att du gillade att jag visade. Jag tänkte att det skulle vara lite uppskattat som omväxling. Kram

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.